Elina Kottonen Voitolla yöhön -kisassa: Nyt kesytetään hulavanne

01.10.2015 08:59 -

Novan päiväuni -ohjelman juontaja sanoo olevansa erityistaidoista täysin vapaa. Kottonen arvioi lisäksi itsensä "ihan tavalliseksi satunnaiskuntoilijaksi".

Voitolla yöhön on uusi, suora koko perheen näyttävä estradiviihdeohjelma, jossa seitsemän julkisuuden henkilöä ottaa joka viikko vastaan uuden haasteen. Yksi kilpailijoista on Elina Kottonen, Novan juontaja.

Hyväntuulinen Kottonen kertoo, että ensimmäisen viikon fyysisyys ja treenitahti ottivat kilpailijoilta sopivasti luulot pois.

– Ensimmäinen esiintyminen viime sunnuntaina oli todella hauska kokemus ja naurua riitti vielä jälkikäteenkin. Toivoisin, että myös katsojat osaisivat suhtautua ohjelmaan ja "taituruuteemme" huumorilla. Kokeilemme lajeja, joita emme todellakaan osaa ja nauru kuuluu asiaan. Odotan sunnuntaita hyvillä mielin, sillä on hauskaa päästä näyttämään, mitä olemme oppineet ja nähdä muiden viihdyttävät ohjelmanumerot, kertoo Kottonen.

Tällä viikolla on heilunut lanne, ja koko nainen.

– Lajimme on hulavannetanssi eli pääsemme opettelemaan uusia temppuja lapsuudesta tutulla hulavanteella. Itse en saanut vannetta pyörimään lapsenakaan, joten haastetta riittää ja nyt toki opetellaan paljon muutakin kuin perinteistä pyöritystä. Laji ei ole onneksi fyysisesti kovin raskas, mutta kyllä käsivarret ja vatsalihakset pysyvät silti oikein mukavasti hereillä.

Kuvassa olemme treenisalilla parini ja kollegani Juuso "Mäkkäri" Mäkilähteen ja hulavalmentajamme Susanna Liinamaan kanssa, kertoo Kottonen.

Mutta mikä on Elinan erikoistaito tai ominaisuus, joka erottaa hänet muista kilpailijoista?

– Erikoistaitoja minulla ei ole, sen takia en voikaan suhtautua tähän ohjelmaan tai omaan itseeni kovinkaan vakavasti. Olen perusluonteeltani laiska lekottelija ja viihdyn parhaiten kotisohvalla, joten tiuha treenitahti ja uudet fyysiset lajit vaativat paljon heittäytymistä. Tekee todella hyvää, kun kokeilee uutta ja laittaa sekä pään että vartalon ihan uusilla ulottuvuuksilla hommiin. Edustan ohjelmassa ihan tavallista ujohkoa satunnaiskuntoilijaa ja toivon, että ilo uuden kokeilemisesta ja uskallus näyttää hölmöltä kannustaa muitakin rohkenemaan ja hulluttelemaan. Elämä on paljon hupaisampaa, jos välillä irrottelee, hymyilee Novan juontaja.

Kilpakumppaneina on vanhoja työkavereitakin, mutta mukana on myös mustia hevosia.

– Meillä on onneksi hauska ja lämmin seitsemän toisistaan ihan erilaisen tyypin joukkio. Aki Linnanahde ja Juuso Mäkilähde ovat ennestään tuttuja kollegoita ja heidän kanssaan olen ehkä eniten samalla tasolla liikkujana. Petri Nygård on vielä arvoitus, mutta hänkin tuntuu sopivan sympaattiselta ja samaistuttavalta hahmolta. Jukka Rasilalla teatterityö on tuonut huimat edellytykset kehonhallintaan ja myös molemmat naiset Viivi Pumpanen ja Susanna Koski pesevät minut ihan mennen tullen liikunnallisuudellaan ja tanssitaidoillaan.

Elina Kottosen juontama Novan Päiväuni kuullaan maanantaista torstaihin Novassa klo 10-14. Voitolla yöhön -ohjelman teon ajan Kottosta tuuraa Katja Ståhl tiistaisin ja torstaisin.

Äänestä suosikkiesitystäsi!

Voitolla yöhön MTV3-kanavalla sunnuntaisin 20.9.2015 alkaen klo 19.30.

Lue lisää:

Voitolla yöhön tavoitti avauksellaan lähes miljoonayleisön

Elina Kottonen Voitolla yöhön -ohjelmasta: En ole todellakaan fyysisesti vahva

 

Kilpailut

Uusimmat