Vinkkimiehet Sipilä ja Lehtinen: Olisi aikamoista sattumaa, jos Nelan tapaukseen liittyisi tappaja

28.09.2015 16:16 -

Nela Utkinan katoamismysteeri on yksi viime viikkojen puhutuimmista tapauksista. Naisen päämäärätietoisen käytöksen takia ulkopuolisen murhamiehen liittyminen tapaukseen tuntuu Vinkkimiehistä epätodennäköiseltä, mutta kaikki on yhä mahdollista.

– Niin se olisi aikamoista sattumaa, että tällä taustalla tulisi joku tappaja, joka kidnappaisi ja piilottaisi ruumiin, niin tuntuu vähän liian uskomattomalta. Mutta toki kaikki on mahdollista, toteaa rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Nela Utkina lähti kotoaan 9. syyskuuta aamulla työmatkalle kotoaan Malminkartanosta, päätyi Myyrmanniin, matkusti bussilla Nuuksioon, lähetti äidilleen tekstiviestin kello 14.25 ja puolenyön aikoihin hänen puhelimensa meni pois päältä.

– Kyllähän siinä sellaista niin poikkeuksellista käytöstä on, että se viittaa siihen, että joko hän halusi tahallaan kadota – tosin jätti passin kotiin, ei ole käyttänyt rahojaan. Toinen vaihtoehto tietysti on, että on tapahtunut onnettomuus, jota vastaan tietysti sotii se, että nainen olisi ehkä löydetty, jos hän olisi kuollut tai loukkaantunut pahasti. Tietysti yksi vaihtoehto on itsemurha, Sipilä listaa.

– Niin kauan on toivoa, kun kaikki on mahdollista. Poliisi tutkinnassa tällä hetkellä lähtee siitä, että kaikki vaihtoehdot ovat auki. Vaikka poliisi ei rikosta tässä vaiheessa poliisi epäilekään, rikostoimittaja Pekka Lehtinen lisäsi.

Vinkkimiesten erikoisjaksossa miehet käyvät läpi tiedossa olevien tapahtumien ja paikkojen merkitystä Utkinan katoamismysteerissä.

Lähetyksessä puhuttiin myös puhelimien salakuuntelusta, vastaanottokeskuksiin kohdistuneista hyökkäyksistä, Jari Aarnion oikeudenkäynnistä ja tapaukseen liittyvästä Malmin naisesta, joka muutti lausuntonsa.

Vinkkimiehet, eli Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen, käyvät läpi rikosaiheita viikoittain Novalla lauantaisin puolenpäivän jälkeen Viikon Lopunajat -ohjelmassa. Muista kuunnella.

Kuuntele Vinkkimiehet-lähetys alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat