Dermatologin hurja väite: Hipsteriponnari aiheuttaa miesten kaljuuntumista

25.09.2015 19:55 -

Muttura, miesnuttura, hipsteriponnari, punavuoritupsu... Katukuvassamme jatkuvasti yleistyvä miesten hiustyyli on aiheuttanut dermatologin mukaan useita kaljuuntumistapauksia. 

Muun muassa hiuslisäkkeet, rastat ja tiukat nutturat voivat aiheuttaa jatkuvasta hiusten vetämisestä johtuvaa, paikallista kaljuuntumista. Myös traction alopeciana tunnettu vaiva on dermatologi Sabra Sullivanin mukaan lisääntynyt miehillä yleistyneiden nutturoiden myötä.

– Törmään siihen kerran tai pari kertaa viikossa. Nuttura lisää vetoa hiustuppeihin ja  traction alopecia on lisääntynyt miesten keskuudessa, Sullivan kertoo Unilad-sivuston mukaan.

//

Hipster Health Warning: Experts say guys rocking man buns are in danger of going bald at a young age...

Posted by UNILAD on 25. syyskuuta 2015

Hiuksen lähtevät, kun liian kireät ja samoja hiusalueita toistuvasti kiskovat kampaukset rasittavat hiustuppea. Aluksi venytyksen poistuttua tuppi tuottaa uuden hiuksen, mutta mikäli venytys toistuu, lopulta hiustuppi kuolee ja arpeutuu, eikä tuota enää uutta hiusta. Esimerkiksi balettitanssijoilla voi esiintyä vedosta johtuvaa alopeciaa vuosikausien kireiden nutturakampausten pitämisen jälkeen (Lähde: ihanatkiharat.blogspot.fi).

Asiantuntijat suosittelevatkin, ettei nutturaa pidettäisi liian kireällä. Yksi vinkki hipsteritukan laittamiseen löytyy täältä: Mies, oletko jo kyllästynyt hipsterinutturaan? Näin päivität sen tähän päivään.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Unilad, Ihanat kiharat)

Kilpailut

Uusimmat