U2:n keikalle matkannut suomalaispariskunta hämmästeli tuntikausien odottelua: Kyllä siinä ihmiset alkoivat kerätä lämpöä

21.09.2015 14:00 -

U2:n sunnuntainen keikka Tukholman Globenissa peruttiin turvallisuussyistä. Keikkaa areenalla odotelleet ihmiset eivät kuitenkaan saaneet heti tietää, mistä on kyse. Osa yleisöstä alkoi menettää myös malttiaan, kertoo paikalla ollut suomalaisfani.

Ruotsalaisviestimien mukaan järjestäjät epäilivät aseistautuneen miehen päässeen yleisön joukkoon. Tämän tiimoilta katsojat evakuoitiin Globenista. Poliisin mukaan U2:n solistia, Bonoa olisi uhkailtu

Vaimonsa kanssa Ruotsiin varta vasten U2:ta varten matkannut Jyrki kertoo Novan Elina Kottosen haastattelussa, että he ehtivät istua Globen-areenalla sisällä jo 1,5 tuntia, kunnes ihmiset ohjattiin ulos areenalta.

–  Yht'äkkiä tuli kuulutus, että on teknisiä ongelmia ja areena täytyy tyhjentää. Siellä oli ympäri maailmaa porukkaa ja kuulutukset tulivat alkuun vain ruotsiksi. Hetken kuluttua he kuuluttivat myös englanniksi.

Jyrki kertoo ihmisten odotelleen Globenin ulkopuolella muutaman tunnin verran. Tämän jälkeen yleisölle kuulutettiin useaan kertaan, että portit avataan ”hetken kuluttua”. Tätä hetkeä ei kuitenkaan koskaan tullut.

– Lopuksi tuli ilmoitus, että turvallisuussyistä keikka on siirretty tiistaille. Kyllä siinä alkoivat ihmiset kerätä lämpöä. Puolisen tuntia sanottiin, että ovat avataan hetken kuluttua, ja sitten koko keikka olikin peruttu.

Suomalaispariskunta kehuu ruotsalaisten toimintaa siinä, että yleisö saatiin areenalta ulos ilman paniikkia. Toki keikan peruuntuminen kuitenkin harmittaa. 

- Oltiin joulusta asti odotettu tuota keikkaa. Vaimo osti joululahjaksi nuo liput. Vähän harmittaa, mutta tässä iässä ei voi ottaa pulttia tuollaisista asioista. Eihän se poikien vika ole. Toivottavasti päästään jossain vaiheessa vielä keikalle mukaan, kotimatkan Ruotsista Suomeen U2:n musiikkia kuunnellut Jyrki sanoo. 

Kuva: Shutterstock 

(Nova) 

Kilpailut

Uusimmat