Kirjailija: Harmaat karvat tuottavat naiselle tarpeetonta tuskaa

11.09.2015 11:48 -

Kaisa Haatanen on kirjoittanut kirjan, joka kertoo viisikymppisen naisen elämästä. Hänen oma lempiaiheensa on karvojen kasvu. Hän kuitenkin toteaa, että intiimikarvoihin on turha viidenkympin kieppeillä perehtyä oman hyvinvoinnin nimissä.

– Kun mä olin nuori ja karvainen, äiti sanoi, että älä välitä, kun tulet vanhemmaksi, karvankasvu tyrehtyy. Mutta tämä oli ihan valhetta. Äidille kävi ehkä näin, mutta ei mulle käynyt tällä tavalla. Mulla on edelleen hirveästi karvoja kaikkialla paitsi kainaloissani, toteaa Kaisa Haatanen.

– Niitä on aina ollut ehkä viisi per kainalo.

Haatasen tänä syksynä julkaistussa Meikkipussin pohjalta -kirjassa seikkailee viisikymppinen Tytti Karakoski, joka käy läpi omaa karvankasvuaan. Vaikka kyseessä on romaani, on kirjassa mukana paljon elämänohjeita vanhenevalle naiselle.

Haatanen käyttää kirjassa sanaa ”fjomppa” ja toteaa, ettei omaa fjomppaa tarvitse erityisesti tarkastella, vaikka esimerkiksi kouluissa terveystiedontunneilla peiliä kehotetaan käyttämään itsetutkiskeluun.

– Jos nyt karva-asiassa pysytään, niin jotta nainen välttyisi tarpeettomalta tuskalta, niin harmaita fjomppakarvoja on turha tarkastelemaan.

Markkinointitekstissä Haatasta kuvaillaan ”vanhapiiaksi, esikoiseksi ja isosiskoksi, ei erityisen rumaksi eikä erityisen kauniiksi, tukevaksi mutta isorintaiseksi esikoiskirjailijaksi”. Haatanen halusi kirjoittaa hauskan ja fiksun kirjan, joka tavoittaisi mahdollisimman monta lukijaa. Hän kävi Paula Norosen vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa 10.9. Kuuntele haastattelu.

Kilpailut

Uusimmat