Uusi ääni: Paula Noronen valloittaa Novan

10.09.2015 13:00 -

Helmikuussa aloittanut Novan 7 Oikein -sarja otti kevään aikana vahvasti yleisönsä ja jatkaa syksyllä kausittain vaihtelevalla, runsaalla tarjonnallaan. Joka päivä kuultavan ohjelmasarjan torstaiset kaksituntiset emännöi syyskuun alusta alkaen Paula Noronen.

Paula Noronen on Novan ohjelmapäällikkö Samuli Aaltosen mielestä juuri sellainen hauska ja tyylikäs radiopersoona, jollaisia sarjaan on kausittain haussa.

– Jokaisen päivän lähetys on oma ohjelmansa juuri sen vuoksi, että jokainen seitsemästä tekijästä on tunnistettava ja vahva, omanlaisensa persoona. Toinen keskeinen edellytys on ilman muuta se, että kukin on vankka median ammattilainen ja nimenomaan radioon sopivan puhekulttuurin taitaja, taustoittaa Aaltonen.

– Paulan vahvuus on koomisten näkökulmien löytämisessä sekä rohkeassa ja oivaltavassa puheessa. Hän on ensisijaisesti hauska, eikä ollenkaan virallinen.

Paula Noronen on pitkän linjan radiojuontaja, televisioesiintyjä, käsikirjoittaja ja kirjailija. Radiotaiturina Noronen tuli tunnetuksi lukuisista Radiomafiassa esiintyneistä hahmoistaan. Näitä olivat muun muassa Mirva, Sirkka-Liisa ja Räkkäri-marketin kassa Tarja Kulho, joka tunnettiin aikoinaan terävistä havainnoistaan: "Mä tykkään semmosest kahvist jot ei oo keitetty leivänpaahtimen vieres. Leivänpaahtimest huokuu semmonen täältä tullaan ponks vaan".

Ilmiöt erityisalueena

Novan 7 Oikein -sarjassa Norosen ohjelma tulee keskittymään ilmiöihin, jotka saattavat vaihdella todella pienestä kyläuutisesta maailmanlaajuiseen asiaan kuten vaikkapa siihen, kuinka ihminen ei nykyisin enää huomioi ympäristöään, koska elää kännykkäänsä hitsautuneena.

– Tämä on huojentavaa, sanoo Noronen.

– Voi vaikka pukeutua, miten haluaa ja kukaan ei huomaa.

Vastapainona tällaiselle havainnolle voisivat esimerkiksi olla muistumat lankapuhelinten ajalta, jolloin osasimme ulkoa puhelinnumeroita ja ulos lähtiessämme jätimme ohjeita kotiin jääville siltä varalta, että joku soittaa ja tavoittelee.

Paulan lähetyksissä kuullaan usein myös vierasta, jonka kanssa edetään tarinallisesti, eräänlaisen ystäväkirjan muodossa.

Jokaisessa ohjelmassa edetään aiheessa myös sosiaalisen median kautta siten, että osa ohjelmasta toteutuu verkon sovelluksissa.

Novan 7 Oikein joka päivä klo 14-16. Syyskuusta alkaen torstaisin on äänessä Paula Noronen.

 

 

Kilpailut

Uusimmat