Pipsa Hurmerinta lastenruoista: Mieti, jos itse söisit kuukausitolkulla lasipurkista

09.09.2015 18:07 -

Pipsa Hurmerinta kannustaa pienten lasten vanhempia antamaan lapsilleen hyvälaatuista ruokaa.

Tällä viikolla julkaistiin Pipsa Humerinnan uusi kirja, Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Kyseessä on reseptikirja 0-3-vuotiaille. Reseptikirjallaan Hurmerinta haluaa kannustaa vanhempia syöttämään lapsilleen muutakin kuin purkitettua ruokaa.

– Mieti, jos söisit itse edes kuukauden ajan lasipurkista ruokasi. Millainen olo sinulla olisi? Pienillä lapsilla kehittyvät muun muassa aivot ja hermosto ihan valtavaa vauhtia. He tarvitsevat todella hyvää ruokaa, Hurmerinta kertoo Novan Aamussa.

Hurmerinta muistuttaa, että reseptikirjan ohjeet ovat ikäjakaumaltaan vain viitteellisiä.

– Kun lapsi on täyttänyt yksi vuotta, niin hän voi hyvin syödä samaa ruokaa kuin vanhemmatkin. Tuossa kirjassakin kaikki ruoat ovat sellaisia, että niitä voi vanhemmatkin syödä. Ei se ole niin, että lapsen ollessa kolme, et enää löydä tuosta kirjasta tarpeellisia reseptejä. Ajatuksena oli rajata kirja kuitenkin pienille lapsille.

Mallina aikaisemmin työskennellyt ja kokiksi valmistunut Pipsa Hurmerinta on itsekin pienen pojan äiti. Pipsa pyörittää muun muassa omaa ruoka-alan yritystä ja on juontanut sekä Erilaiset äidit että Erilaiset perheet -ohjelmia ja Top Chef -ohjelmaa.

Kuuntele haastattelu: 

(Nova) 

Kilpailut

Uusimmat