Rikostoimittaja Sipilä: Auer-tutkinta on ollut halpa Aarnioon verrattuna

03.09.2015 18:03 -

MTV3:n rikostoimituksen päällikkö ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilä kävi läpi kahta poikkeuksellista oikeustapausta — Anneli Auerin pitkäksi venynyttä ja selvittämätöntä tapausta sekä Jari Aarnioon kohdistuvaa raskasta tutkintaa.

— Jos joku olisi muutama vuosi sitten heittänyt väitteen, että Helsingin huumepoliisin päällikkö on tuonut tuhat kiloa hasista, niin olisihan se ollut täysin uskomaton väite, toteaa Novan 7 Oikein -ohjelmassa Antero Mertarannan vieraana käynyt toimittaja ja kirjailija Jarkko Sipilä.

Sipilä viittaa Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon, jota vastaan nostettiin rikossyytteet marraskuussa 2014.

Sipilällä on hyvä tunne siitä, että Aarnion juttuun tullaan saamaan selvyys siitä, onko mies syyllinen vai ei, sillä tutkinta on avointa, isoa, raskasta ja tehdään kovin keinoin. Hän vertaa Aarniota Anneli Auerin tapaukseen, jonka tutkinta on venynyt vuosien mittaiseksi, eikä juttuun ole saatu ratkaisua.

Hän toteaa, että Auerin tapauksessa on kohtalon ivaa. Vuonna 2005 Bodomin oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että poliisi oli tehnyt paljon virheitä rikospaikkatutkimuksessa. Silloin vakuuteltiin, ettei vastaavia virheitä sattuisi enää.

Vuonna 2006 tapahtuivat Ulvilan surma, jonka kohdalla virheitä ja huolimattomuuksia pääsi kuitenkin käymään.

— Ensimmäinen perustavaa laatua oleva virhe oli, että alkuvaiheessa Anneli Auer suljettiin epäiltyjen ulkopuolelle. Olisi ehkä vähän avoimemmin pitänyt tarkastella hänen rooliaan, oikeudenkäynnin valosta. Joko osoittaa Auer syylliseksi tai syyttömäksi, sillähän ei ole väliä kumpi hän on.

— Auer-tutkinta on ollut aika halpa verrattuna Aarnioon, hän summaa.

Haastattelussa käytiin myös läpi muun muassa luottamusta poliisiin, kouluampumisia, Suomen rangaistusjärjestelmää, Estoniaa ja syyllisyyttä.

Kuuntele koko haastattelu.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat