Tilasto: Seksuaalivähemmistöt eivät näy Hollywood-elokuvissa

10.08.2015 19:13 -

Yli 700 elokuvaa seitsemän vuoden ajalta analysoineen selvityksen mukaan valtavirralle tarkoitetuista kuvista saa vääristyneen kuvan väestönrakenteesta, sillä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien hahmojen määrä on aliedustettu.

Vuosien 2007—2014 välillä ilmestyneiden elokuvien hahmoista alle yksi prosentti edusti homoseksuaaleja todetaan 700 elokuvaa analysoineesta tutkielmasta.

Todellisuudessa seksuaalivähemmistöjen määrä väestöstä vaihtelee arviolta noin 5—15 prosentin välillä.

Esimerkkinä seksuaalivähemmistöjen aliedustuksesta voidaan käyttää vuotta 2014. Vuoden suosituimmista 100:sta elokuvasta vain 14:ssa esiintyi yksi tai useampi seksuaali- tai sukupuolivähemmistöä edustava hahmo.

Sadan elokuvan 4610 hahmosta yhteensä 19 hahmoa edusti seksuaalivähemmistöä: kymmenen oli homomiehiä, neljä lesboja ja viisi biseksuaaleja. Transsukupuolisia hahmoja elokuvissa ei esiintynyt.

Terveitä romanttisia ihmissuhteita homohahmoilla oli niukasti elokuvissa. Pääsääntö tutkijoiden mukaan näytti olevan, että seksuaalivähemmistöjä edustavat hahmot esitetään elokuvissa epäterveissä ihmissuhteissa.

Vain kaksi hahmoa 19:sta kuvattiin pitkäaikaisessa ja vakaassa parisuhteessa ja kaksi hahmoa näytettiin tapailemassa, eli deittailemassa, muita ihmisiä. Yksikään hahmoista ei kasvattanut lasta elokuvissa.

Antavatko elokuvat vääristyneen kuvan väestönrakenteesta?

 

Katso myös pulimiehen avautuminen siitä, kuinka kaljut miehet ovat aina pahiksia elokuvissa.

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat