Avuntarve ei ole noloa — Kouluapua-ryhmä auttaa koulutien alkuun

06.08.2015 11:12 -

Keravalainen avustusryhmä auttaa perheitä lähettämään lapsensa hyvin pakatun repun kanssa koulutielle. Ryhmän perustaja haluaa muistuttaa, ettei avun pyytämistä tai vastaanottamista tarvitse hävetä.

— Suurin osa aloittaa viestinsä sillä, että on todella noloa pyytää. Haluan sanoa, ettei missään nimessä ole. Ei ikinä ei tiedä, kuka tarvitsee apua ja milloin. Ihmiset ovat todella anteliaita ja ryhmässä on ihan mieletön henki, sanoo Liisa Backström.

Backström on nainen Kouluapua (Kerava) -Facebook-ryhmän takana, jonka tarkoitus on auttaa vähävaraisia perheitä Keravalla. Autettavien perheiden ei tarvitse kuulua sosiaalihuollon piiriin. Ryhmässä ei kerätä rahaa eikä lahjakortteja vaan tarvikkeita koululaisille.

Avuntarve voi nousta monista syistä: työttömyydestä, sairaudesta, yksinhuoltajan arjen haasteist tai huonosta rahatilanteesta. Koulutielle lapsi tarvitsee silti esimerkiksi repun, penaalin, kyniä, vihkoja ja vaatteita. 

Tavaroiden pyytäminen vierailta ihmisiltä voi tuntua häpeälliseltä. Kouluapua-ryhmässä avustettavat pysyvät nimettöminä.

— Minulle voi laittaa viestiä ja kertoa tilanteesta, minkälaista toivotaan ja minkä ikäisille. Minä laitan toiveet Kouluapua-ryhmään Facebookiin ja sieltä voi napata lahjoituskohteen itsellensä. Minun kautta hoidetaan kaikki eli minä olen ainoa, joka tapaa näitä perheitä.

Torstaina 30.7. perustettuun ryhmään liittyi alle viikossa yli 500 ihmistä, joihin kuuluu sekä avunantajia että avuntarvitsijoita. Backström kannustaa kaikkia keravalaisia apua kaipaavia perheitä ottamaan yhteyttä, sillä ihmiset haluavat auttaa.

Avunpyyntöjä on tullut kymmenen ja yhden paketin Backström on jo vienyt perille. Useissa perheissä lapsia on useita, joten Backström kasaa paketit valmiiksi, ennen kuin toimittaa ne perheille.

Apuna ryhmän pyörittämisessä on ollut Jenny Pasanen. Toimintaa jatketaan elokuun loppuun. Lokakuussa aloitetaan Jouluapua-keräys.

— Hyvä te, hyvä te lahjoittajat! Kun ihmiset hehkuttavat, että ”hyvä Liisa ja hyvä Jenny, miten hienoa työtä te teette”, haluan minä kyllä sanoa, että hyvä te lahjoittajat! Kiitos.

Kilpailut

Uusimmat