Lapkon Ville Maljasta tuli pajatson Suomen-mestari – vahingossa

21.07.2015 11:15 -

Kyyjärven Essolla ratkottiiin Pajatson suomenmestaruuskisa vanhoilla 20 pennin kolikoilla viime viikonloppuna. Alunperin täysin muihin tehtäviin pestattu rokkari vei potin. Novan kesäaamujen juontaja Katja Ståhl soitti Maljalle ja selvitti, miten ihmeessä tässä nyt näin pääsi käymään.

Tiistaiaamuna Ståhl ihmetteli sitä, miten muusikosta tuli yhtäkkiä Suomen-mestari. Malja (yläkuvassa toinen oikealta) oli Kyyjärvellä kolikkopelin SM-kisan valokuvaajan ominaisuudessa, mutta näinpä vain mies poisti paikalta kirkkain kruunu kutreillaan.

– Tässä kävi erittäin onnellinen sattuma. Tai ei ehkä sattuma, ehkä tähdet olivat oikeassa asennossa. Enkä tiedä, oliko mun oikea etusormikaan täysin syytön tähän, naureskeli puhelimitse tavoitettu Malja.

Aivan ilman taka-ajatuksia ei muusikko Kyyjärvelle suunnannut.

– Kun kuulin, että on mahdollisus osallistua tähän, rinnassa kyllä läikähti. Mä olen aika kilpailuhenkinen. Päätin, että ainakin karsinnassa käyn läiskimässä. Siinä kävikin sitten niin, että karsinnassa tulikin sellainen putki, että ressu heilui oikein huolella! Karsintojen vetäjä sanoi, että tuolla mennään suoraan finaaliin.

Finaalissa mies vei voiton. Valokuvauskin sujui siinä sivussa.

– Olen tällainen multitalentti, että samaan aikaan tapahtui valokuvaaminenkin toisella kädellä, nauroi kitaristi-laulaja.

Kesässä riittää vielä saavutettavaa.

– Pitäisi vielä rakentaa rantasauna valmiiksi. Se on nyt puolessavälissä.

 

IS

Kuva, jonka LAPKO (@lapkogram) julkaisi20. 07ta 2015 klo 2.15 PDT

Rakennusprojektin lisäksi Malja myös musisoi, sillä Lapko esiintyy Suomen suvessa useasti ennen kesän loppua. Yhtye nousee lavalle Porin Porisperessä 31. heinäkuuta ja elokuussa Outokummun Kumpurockissa (7.8.), Helsingin Virgin Oilissa (8.8.), Naantali Kaivohuoneessa (21.8.)., Tampereen Yo-talolla (22.8.) ja Jyväskylän Lutakko Liekeissä -tapahtumassa (29.8.)

Kilpailut

Uusimmat