Uuno on suomalaisten mielestä kaikkien aikojen merkittävin viihdehahmo

16.07.2015 08:00 -

Sekä suomalaiset että televisioalan ammattilaiset ovat yksimielisiä siitä, että Uuno Turhapuro on kaikkien aikojen merkittävin viihdehahmo. 

Suomalaisten näkemykset draamasta, viihteestä ja mediankäytöstä selviävät MTV:n Think If Laboratories Oy:llä teettämästä viihde- ja draamatutkimuksesta. MTV:n kuluttajatutkimus toteutettiin kesäkuussa 2015 ja siihen vastasi yli 1500 henkilöä. Tutkimusta täydennettiin myös media-alan ammattilaisten kyselyllä, johon vastasi yli 100 Televisioakatemian jäsentä.

Sekä suomalaiset että televisioalan ammattilaiset olivat yksimielisiä siitä, että Uuno Turhapuro on kaikkien aikojen merkittävin viihdehahmo. Suomalaisista peräti 38 prosenttia valitsi Uunon suosikikseen, ja Televisioakatemian edustajista näin teki 34 prosenttia.

Vähemmän tosi-tv:tä ja ruokaohjelmia

Suomalaisten mukaan tosi-tv:n ja ruokaohjelmien määrää voisi vähentää. Yli puolet (56 prosenttia) vastaajista vähentäisi tosi-tv:tä ja 41 prosenttia vähentäisi ruokaohjelmia. 44 prosenttia Televisioakatemian edustajista arvelee ruokaohjelmien tarjonnan vähenevän tulevaisuudessa. Reilu viidennes (22  prosenttia) akatemian edustajista uskoo myös, että tosi-tv:n määrä laskee.

Vaikka ruokaohjelmia onkin lukuisia ja tosi-tv:nkin tarjonta runsasta, on niillä kuitenkin aina oma uskollinen katsojakuntansa. 

Suomalaiset tottuneita kotimaisten netti-tv-palvelujen käyttäjiä

Tutkimuksesta selviää myös se, että kotimaiset netti-tv-palvelut ovat jo suurelle enemmistölle tuttuja. 59 prosenttia suomalaisista ilmoittaa käyttävänsä kotimaisia netti-tv-palveluja kuten MTV Katsomoa, Yle Areenaa ja Ruutua. Ulkomaisista palveluista suosituimpia ovat video- ja musiikkikirjastot (esim. Netflix, HBO, Viaplay ja Spotify), joita ilmoittaa käyttävänsä reilu viidennes suomalaisista (23 prosenttia). 

Maksullisten sisältöjen kulutuksen uskotaan säilyvän ennallaan. Näin ilmoittaa reilusti yli puolet (58 prosenttia) Televisioakatemian edustajista. Suomalaisten selvä enemmistö (78 prosenttia) ilmoittaakin aikovansa kuluttaa maksullisia palveluja saman verran kuin nytkin. 

TOP5 kaikkien aikojen merkittävimmät suomalaiset viihdehahmot suomalaisten mielestä

Uuno Turhapuro Reinikainen Kummelit Kauppaneuvos Paukku James Potkukelkka

TOP5 mille draamasarjalle suomalaiset toivovat uusia jaksoja

Taivaan tulet Raid Metsolat Syke Karjalan kunnailla 

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat