Järjestäjä varoittaa: Weekend Festival -lippuhuijareita liikkeellä

15.07.2015 13:42 -

Trendikkääseen elektroniseen tanssimusiikkiin erikoistunut loppuunmyyty elokuinen festivaali on herättänyt myös hämärämiehet, jotka kauppaavat tapahtumaan olemattomia lippuja.

Helsingin Kalasatamaan odotetaan 7.-8. elokuuta jopa yli 60 000 katsojaa. Tapahtuma on jo loppuunmyyty, mutta järjestäjän mukaan lippuja kyllä tarjotaan pahaa-aavistamattomille.

– Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki lippuja kauppaavat ole rehellisellä asialla, toteaa festivaalin promoottori Hardi Loog.

– Tietoomme on jo tullut muutamia tapauksia, joissa netissä kaupataan tapahtumaamme lippuja, eikä etumaksun jälkeen lippuja ole koskaan tullutkaan. Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina, Loog korostaa.

Etukäteismaksuissa riski

Erässä tapauksessa henkilö oli nähnyt internetissä ilmoituksen myytävänä olevista Weekend Festivalin pääsylipuista. Englanninkielinen myyjä oli vaikuttanut luotettavalta, joten ostaja maksoi hänelle internetin kautta 110 euron summan. Maksun saatuaan myyjä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen ja poistanut nettiprofiilinsa. Rahat menivät eikä lippuja koskaan tullut.

Myös printtilippujen ostamisessa jälkimarkkinoilta on omat riskinsä. Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran. Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle ja muut eivät, sillä kyseessä on kopioitu lippu.

Varo lippukuvia jakaessasi

Yhtälailla kannattaa olla äärimmäisen tarkka laittaessaan pääsylipusta kuvaa netti- tai kännykkäpalveluihin. Jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen sieltä ja hyödyntää sitä väärennetyssä lipussa jolloin lipun oikea omistaja ei ehkä pääse tapahtumaan lainkaan itse.

– Suomen Weekend Festival myytiin loppuun nyt Kyläsaaressa jo kolmannen kerran peräkkäin ennen tapahtuman alkua, tällä kertaa ennätysvauhdilla, kertoo promoottori Hardi Loog.

– Myös Virossa Pärnussa samaan aikaan järjestettävä Weekend Festival Baltic on menestynyt mittavasti. Tähänkin festivaaliin on myyty ennakkoon jo yli 60 000 lippua.

Weekend Festivalilla esiintyvät muun muassa David Guetta, Avicii, Hardwell, Armin van Buuren (kuvassa alla), Martin Garrix, Showtek, Rudimental sekä kymmenet muut kotimaiset ja ulkomaiset huippuartistit.

Suuri joukko Helsingissä nähtävistä artisteista esiintyy myös Weekend Festival Balticissa.

Helsingissä Weekend Festivalin jatkobileisiin on vielä saatavilla lippuja. Weekend Festivalin tunnelmista pääsee osalliseksi myös Katsomon Festariagenttien avulla.

Lisää aiheesta:

Festariagenttien sukellusta Suomen festarikesään seurataan Katsomossa

Elokuun alun Weekend Festival loppuunmyyty

Kilpailut

Uusimmat