Applen auttava käsi Kreikalle — ilmaisia palveluita kriisistä selviämiseen

14.07.2015 14:01 -

Kreikan talouskriisin syventyessä kansalaisten mahdollisuus maksaa palveluista on ehtynyt. Apple tarjoaa kreikkalaisille iCloud-käyttäjilleen 30 päivää ilmaiseksi, jotteivat taltioidut tiedostot katoa.

Rahan lähettämistä ulkomaille on rajoitettu Kreikassa. Tämän myötä luottokortin käyttäminen esimerkiksi uusien sovellusten, musiikkikappaleiden tai pilvipalvelu-iCloudin maksamiseen on muuttunut mahdottomaksi.

Apple tarjoaa kaikille käyttäjilleen ilmaiseksi 5GB tallennustilaa iCloudissa. Enemmästä tallennustilasta joutuu maksamaan kuukausittaisin. Useat kreikkalaiset huomasivat oman tallennustilansa palautuneen 5GB:hen.

Nyt Apple on kuitenkin lähettänyt kreikkalaisille iCloud-käyttäjille viestin, jossa kertovat tarjoavansa ylimääräisen kuukauden käyttöoikeuden palveluun, jotta jokaisella on mahdollisuus päästä käsiksi omiin tiedostoihinsa.

Mikäli kriisi ja maksukyvyttömyys venyvät yli 30 päivän, suositellaan omien tiedostojen säilömistä muuallekin, ennen kuin tallennustilaa joudutaan pienentämään.

Applella luottoa näyttää löytyvän, että talouskriisi taittaa parempaan kuukaudessa. Mikä on virkistävän myönteinen näkemys tilanteesta.

Kilpailut

Uusimmat