Jyrki 69 tuo rockabilly-yhtyeensä Suomeen – mukana miehen omia idoleita

13.07.2015 22:04 -

The 69 Eyesin vokalisti iloitsee uudesta bändistään, jossa on rokkia ja jäseniä muun muassa The Crampsin ja The Lords Of The New Churchista.

Jyrki 69:n oma yhtye The 69 Eyes raivasi oman tiensä Helsingin 1990-luvun alun pikkuklubeilta suurten festivaalien lavoille meillä ja maailmalla. The 69 Eyes keikkaili Yhdysvalloissa toisen helsinkiläisyhtyeen HIM:in menestyksen avittamana ja ystävystyi muun muassa skeitti-idoli Bam Margeran kanssa, joka toi bändiä esille omassa televisiosarjassaan useaan otteeseen.

Jyrki 69 pääsee nyt keikkailemaan kotimaansa tutuilla keikkalavoilla uuden The 69 Cats -kokoonpanon kanssa. Samalla toteutuu laulajan nuoruuden unelma.

– On melkoinen fanipojan unelma tuo keikkajulisteemme, jossa on The 69 Eyesin, The Crampsin, The Head Catin ja The Lords Of The New Churchin logot, sanoo Jyrki 69.

Ensimmäiset Suomen keikat

Rockabillyä ja rock’n’rollia soittava The 69 Cats esiintyy elokuussa Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Keikat ovat jatkoa bändin toukokuun Euroopan-kiertueelle. Bändi on heittänyt keikkoja jo muutaman vuoden Pohjois-Amerikassa.

Jyrki 69:n The &9 Eyes soitti uransa alkuaikoina räkäistä rokkia, mutta vaihtoi 90-luvulla syntyneen goottimetalli-ilmiön innoittamana synkemään ja hidastempoisempaankin tyylilajiin.

Samaa polkua tallasivat Suomessa etunenässä HIM ja suomalaisia ennen Yhdysvalloissa muun muassa Danzig ja ennen kaikkea Type O Negative. Viime vuosia kohden The 69 Eyesin tyyli keveni ja kulminoitui tarttuviksi enemmänkin raskaan rokin kuin metallin ralleiksi.

The 69 Catsin tyylilaji kurottaa ajassa taaksepäin, vaikka mukana onkin uutta otetta. htyeen materiaali on lainaa Elviksestä Bauhausiin, ja onpa mukana bisejä legendaarisesta Rocky Horror Picture Show'stakin.

Kuuntele bändin versio Runaway-klassikosta!

Vanha Elvis-fani sai mukaansa jäseniä Blondiesta, The Crampsistä ja The Rockatsista. Suomen keikoilla nähdään vokalisti Jyrki 69:n rinnalla kitaristi Danny B. Harvey (Rockats, The Head Cat, Nancy Sinatra, Wanda Jackson), basisti Chopper Franklin (The Cramps) ja rumpali Nicky Turner (Lords Of The New Church).

Yhtyeen materiaali on lainaa Elviksestä Bauhausiin, ja onpa mukana bisejä legendaarisesta Rocky Horror Picture Show'stakin.

Bändi on julkaissut EP:n Bad Things (2013) ja albumin Transylvanian Tapes (2014).

Suomen keikat:

19.8.2015 Helsinki, Tavastia

21.8.2015 Tampere, Klubi

22.8.2015 Turku, Logomo

Kilpailut

Uusimmat