Lausannen kolmonen Tero Pitkämäki: Tiukka kisa

10.07.2015 09:47 -

Urheiluselostajalegenda Antero Mertaranta arvioi eilen Novalle antamassaan haastattelussa, ettei Lausannen Timanttiliigassa ylletä yli 90 metrin suorituksiin miesten keihäänheitossa. Toisin kävi.

Valitettavasti mahtiheitto ei tullut suomalaisilta. Nova otti yhteyttä Tero Pitkämäkeen, joka edusti kisassa Suomea Ari Mannion ja Teemu Virkkala kanssa.

Yli 87 metrin heitto riitti Tero Pitkämäelle vasta kolmanteen sijaan Timanttiliigan Lausannen kilpailussa torstaina 9. heinäkuuta.

Kisan viisi parasta heittäjää ylittivät kaikki 85 metriä, ja kermana kakun päällä oli Lontoon olympiavoittaja Keshorn Walcottin yli 90 metrin kiskaisu ensimmäisellä kierroksella.  

Walcott rikkoi haamurajan ensimmäistä kertaa urallaan, ja Trinidadin ja Tobagon keihäsylpeyden ennätys kirjataan nyt lukemin 90,16. Kakkossijan otti Tshekin Vitezslav Vesely tuloksella 87,97.

Novan kesän aamujuontaja Antti Haajanen soitti Pitkämäelle koitoksen jälkeen. Sveitsissä vastasi 87,44 metriä heittänyt tyytyväisen oloinen mies.

– Tiukka kisa oli tänäään. Se aukesi tosi hurjasti, kun Walcott  heitti yli 90 metriä. Itselläkin oli ihan hyvä tunne, kun sain yli 87:n metrin heiton, mutta sillä jäätiin kolmanneksi. En muisat, milloin olisi viimeksi kolme heittäjää heittänyt yli 87. Katsotaan enis viikolla, miten Monacossa lähtee. Hyvä tuntuma oli tänään, kiittelee Pitkämäki.

Aivan täysiä pisteitä ei Pitkämäki itselleen anna.

– Kaksi viimeistä meni yliyrittämiseksi. Oli vähän energiatkin lopussa, kun kisa myöhästyi puoli tuntia.

Katso video Pitkämäen suorituksesta!

Lue myös:

Heitetäänkö Lausannessa yli 90 metriä tänään, Antero Mertaranta?

Seuraa Yleisurheilun Timanttiliigaa suorana!

Lisää urheiluutisia löydät MTV:n sivuilta.

(MTV, Nova)

Kilpailut

Uusimmat