Rita Stömmer Ateenasta: Itse lähtisin Kreikkaan lomalle

29.06.2015 14:31 -

MTV:n uutistoimittaja ja Novan 7 oikein -ohjelmasta tutu Rita Strömmer on parhaillaan Ateenassa. Hän kertoo, että ainakin Kreikan pääkaupungissa on rauhallista.

Kreikkalaiset ovat tyhjentäneet pankkiautomaatteista käteistä rahaa tolkuttomia määriä. Pankit pysyvät maassa kiinni ainakin ensi maanantaihin asti, ja osasta pankkiautomaatteja on jo loppunut rahat.

— Ei ihan maailmanlopun meininki. Osa osasi aavistaa, että pankit sulkevat ovensa, ja siitä syystä he ovatkin nostaneet rahojaan pois. Eilen jo osasta automaateista loppui rahat kesken, Strömmer kertoo Ateenasta käsin.

Kreikkalaiset odottavat miten tilanne kehkeytyy ja ovat valmistautuneet jo pahimpaan. Kreikan pääministeri Alexis Tsipras vahvisti sunnuntai-iltana, että maan pankit ja pörssi pidetään suljettuina. Myös pääoman liikkeitä rajoitetaan. Kreikka järjestää kansanäänestyksen lainaohjelmasta ensi sunnuntaina. Kreikan lainaohjelma päättyy tiistaina. Maan on määrä maksaa Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle 1,6 miljardin euron lainaerä.

— Nostorajoitukset ovat tulleet automaatteihin ja niistä saa nostettua nyt 60 euroa kerralla. Poikkeuksia on muun muassa eläkeläisten kohdalla. 

"Kreikan lomalle kannattaa varata käteistä" 

Strömmer kertoi Novan kesäaamussa Antti Haajasen jututettavana, että Kreikkaan kannattaa yhä matkustaa. Käteistä rahaa kannattaa kuitenkin varata mukaan varmuuden vuoksi.

— Ei kannata laskea paikallisten pankkiautomaattien varaan. Jos haluaa lomailla eikä jonottaa, kannattaa ottaa käteistä. Ateenassa on ainakin nyt rauhallista ja voisin kuvitella, että lomasaarilla on vielä rauhallisempaa.

— Kun maalla menee huonosti ja ahdinko on syvä, niin sitä kannattaa tukea. Turismi on täällä tärkeä elinkeino. Itse lähtisin kyllä Kreikkaan lomalle, Strömmer kuittaa. 

Kuva: Shutterstock 

(Nova/ Iida Korhonen) 

Kilpailut

Uusimmat