Olavi Virrasta uusi elämäkerta: Hurjia ja hauskoja tarinoita tähdestä

27.06.2015 16:08 -

Olavi Virta hurmiosta turmioon -kirja kertoo hurjia ja hauskoja tarinoita supertähdestä. Kirja oikaisee samalla laajan tausta-aineistonsa avulla useita Virtaa koskevia virheellisiä uskomuksia. 

Kaikkien aikojen tangokuningas Olavi Virran syntymästä tuli tänä keväänä sata vuotta. Sen kunniaksi Into Kustannus julkaisee laulajan elämäkerran Olavi Virta hurmiosta turmioon. Kirjan on kirjoittanut Hannu Nyberg.

”Hopeinen kuu luo merelle siltaa”, lauloi elämää nähnyt mestari vuonna 1960. Olavi Virta hurmiosta turmioon -kirja kertoo hurjia ja hauskoja tarinoita supertähdestä. Ola ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja nautti reippaasti viinaa. Hän oli kova bisnesmies ja poikkeuksellinen lahjakkuus, joka paloi loppuun ja eli viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna – mutta ylittämättömänä tangon kuninkaana.

Hannu Nyberg oikaisee laajan tausta-aineistonsa avulla useita Virtaa koskevia virheellisiä uskomuksia. Värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

8.-12.7 järjestettävien Seinäjoen Tangomarkkinoiden teemana on tänä vuonna itseoikeutetusti Virta. Kirja on näkyvästi esillä festivaalien yhteydessä. 

Kilpailut

Uusimmat