Tuskassa tarjolla tulisia makuja ja black dining -kokemuksia

26.06.2015 13:50 -

Kotimaiset festivaalit panostavat tänä päivän entistä parempaan appeeseen. Raskaan musiikin Tuskassa saa syödäkseen myös yönmustaa ruokaa, joka ei siis tarkoita karrelle palaneita makkaroita. 

Kaikki tämän viikonlopun Tuskassa mukana olevat ruokayrittäjät ovat uusia. Helsingin Suvilahteen onkin saapunut erilaisia ruokarekkoja, jotka tarjoavat aiempaa monipuolisempaa ravintoa metallin ystäville.

Erityisesti tulisista ja mausteisista annoksista pitävillä on kissanpäivät, mutta Black dining -konseptissa on jo todellista eksotiikkaa. Kasviksia lukuunottamatta annosten ainesosat ovat tummanpuhuvia, ja dining-sanan mukaisesti annosten nauttiminen tapahtuu sivistyneesti pöytien ääressä ja sisätiloissa.

Tästä on pitkä matka takavuosien makkarakojuihin ja valtaviin, riisimössä tarjoaviin paellapannuihin.

Tuska-festivaalin johtaja Eeka Mäkynen kertoo, että entistä paremmalla tarjonnalla vastataan muuttuneeseen kysyntään.

– Meidän yleisö on erittäin fanaatista Tuska-kävijöitä, samat ihmiset käyvät vuodesta toiseen. 50 prosenttia kävijöistä on käynyt meillä yli kymmenen vuotta ja nämä ihmiset ovat myös kasvaneet tämän kymmenen vuoden aikana, ja myös mieltymykset ovat muuttuneet.

Uudistus kirvoitti ihmiset muistelemaan takavuosien ateriointia festivaalin Facebook-sivuilla.

– Joku muisteli Kaisaniemen aikoja, kun syötiin kebab-höystöä ja sai tuoda omat lämpimät kaljat mukana. Kenttä pöllysi ja ranskikset vain rouskuivat suussa. Ihmiset kiittelivät sitä, että kun on itse kasvanut syömään parempaan ruokaan, on myös festivaali tuonut lisää tarjontaa, kertoi Mäkynen.

Tuska Open Air -festivaali alkaa Suvilahdessa perjantaina 26.6.2015 klo 14 ja se jatkuu 28.6.2015 asti.

Esiintyjiin lukeutuvat Alice Cooperin, Amorphiksen ja Stratovariuksen lisäksi muun muassa Mokoma, Sabaton, In Flames ja Opeth.

Lisää aiheesta:

Tonni taskurahaa — metalliväen Tuska hakee todellista tuhlaria

Helsingin kesässä raikaa ja soi, mutta kuinka myöhään yöhön?

Amorphikselta uusi albumi ja kirja syksyllä 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat