Oikeushammaslääkäri Helena Ranta: Työ on helpompaa, jos ei tarvitse miettiä ihmisten tappajaa

26.06.2015 11:45 -

Kosovossa, Irakissa, sekä esimerkiksi risteilyalus Estonian sekä Kaakkois-Aasian hyökyaalto-onnettomuuden selvittelyissä työskennellyt Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen professori Helena Ranta vieraili 7 oikein -ohjelman vieraana.

Rita Strömmerin 7 oikein -ohjelmasarjan torstaisissa ohjelmissa kuullaan nimen mukaisesti tarinoita maailmalta. Erilaisilla kriisialueilla tavanneet Strömmer ja Ranta puhuivat työn haasteista kaukana kotoa.

Ranta on työskennellyt muun muassa vuoden 2004 Intian valtameren maanjäristyksen jälkeisellä onnettomuusalueella. Henkisesti työ oli kuitenkin helpompaa kuin monet muut työkomennukset.

— Niin hassulta kuin se kuulostaakin, työ oli tavallaan helpompaa kun kyseessä oli luonnonkatastrofi, eikä tarvinnut miettiä kuka tappoi kaikki ihmiset.

— Työ oli intensiivistä ja niitä tehtiin suurin piirtein seitsemän päivää viikossa. Olin paikalla ensimmäiset kaoottiset kuukaudet, professori Ranta muistelee.

Mitä muita muistoja oikeushammaslääkärin mielenkiintoiselta uralta löytyy? Noin tunnin mittaisen keskustelun voit kuunnella alta tai Novassa uusintana perjantaina 26.6. klo 20-22.

Rita Strömmerin Kaiken maailman tarinoita -ohjelmasarja kuullaan 7 oikein -ohjelmapaikalla jälleen 6. elokuuta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat