Älypuhelimet korvaamassa lompakot Suomessa — mobiilimaksamisen ennustetaan kaksinkertaistuvan

23.06.2015 14:09 - - Luettu 650 kertaa

Suomen mobiilimaksamisen ennustetaan yli kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana.  

Suomi on muuttumassa ”käteisettömäksi” yhteiskunnaksi, kun yli 20 prosenttia suomalaisista kuluttajista uskoo käyttävänsä mobiililaitetta maksuvälineenä vuoteen 2020 mennessä. Visa Europen teettämän tutkimuksen mukaan kuluttajat siirtyvät seuraavan viiden vuoden aikana mobiilimaksamiseen nopeammin kuin koskaan aiemmin.

Yli puolet eli 53 prosenttia eurooppalaisista uskoo käyttävänsä mobiililaitetta maksamiseen vähintään kerran viikossa vuoteen 2020 mennessä. Viikoittaisen käytön yleistymisen myötä mobiilimaksujen määrä kasvaa ja kokonaismarkkinoiden arvioidaan kasvavan lähes 1,7 miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. Keskimääräinen kuluttaja käyttää mobiilimaksamiseen viikoittain arviolta noin 35 euroon vuoteen 2020 mennessä, joka on Suomessa 13 euroa enemmän kuin tänä päivänä.

— Vaikka olemmekin innoissamme siitä, että kuluttajat uskovat kaksinkertaistavansa viikoittaisen mobiilimaksamisensa seuraavan viiden vuoden aikana, uskomme Visalla, että nämä luvut ovat maltillisia ja todelliset luvut tulevat olemaan vieläkin korkeampia. Tämä pitää paikkansa erityisesti lähimaksamisen kasvussa, käyttäjämäärä kaksinkertaistui Euroopassa ja käyttö kolminkertaistui viimeisen vuoden aikana. Lähimaksaminen ja verkkokaupan parannukset ovat toimineet tien avaajina mobiilimaksamisen seuraavan sukupolven teknologialle. Edellytykset digitaaliseen maksamiseen kohdistuviin vaatimuksiin ja odotuksiin ovat nyt olemassa. Enää ei ole kysymys siitä ottavatko kuluttajat uuden maksutavan vastaan, vaan kuluva vuosi on jo mobiilimaksamisen arkipäivää, kommentoi Visa Europen mobiililiiketoiminnan toiminnanjohtaja Jeremy Nicholds.

(Nova/ Visa Europe) 

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat