Belgialaiskaupungin ”kännykkäkävelykaistat” olivat huijausta

18.06.2015 16:27 -

Kävellessään puhelimiaan näperteleville maalatut kaistat Antwerpenissä olivat lakia rikkonut markkinointitempaus.

Polkupyöräilijät, jalankulkijat, autoilijat — jokaiselle löytyy oma kaistansa. Antwerpenin kaduille ilmestyi muutama päivä sitten omat kaistat heille, jotka tekstailevat kävellessään.

No need to worry about road safety,if you are a smartphone addict in Belgium! http://t.co/0glNEN1b11 #TextWalkingLane pic.twitter.com/girvU754v3

— GizBot (@gizbotcom) 16. kesäkuuta 2015

Kaupungin pormestari Johan Vermant on selventänyt, ettei kaupunki kuitenkaan ole aikeissa luoda vaihtoehtoisia kaistoja, kuten aluksi uskottiin. Uusien pienojen takana on matkapuhelinmyymäläketju Mlabin markkinointikikka.

Mlab on kertonut, että aikeena oli lisätä jalankulkijoiden turvallisuutta. Puhelimeensa uppoutunut kävelijä saattaa törmäillä muihin kulkijoihin, tolppiin tai jopa vaarantaa henkensä kävelemällä autotielle katsomatta ympärilleen.

Vermant totesi, että kaistoilla on vastakkainen vaikutus, kun ihmiset olettavat kyseessä olevan virallinen linjaus ja hämmentyvät liikenteessä.

Phone Addicts Get Their Own Text-Walking Lanes In Belgium (5 pics): http://t.co/skAdpGcQc0 #textme #WalkingDead pic.twitter.com/95c3T2jM9G

— Bored Panda (@boredpanda) 15. kesäkuuta 2015

Kaistat rikkoivat lakia monella tavalla Vermantin mukaan. Maahan maalatut linjat vastasivat graffiteja. Mlab ei myöskään kertonut asiaa tutkineelle poliisille totuutta tempauksesta kun asiaa lähdettiin tutkimaan. 

Kaistat on poistettu Antwerpenin kaduilta, joten toistaiseksi jäi auki lisäisivätkö vai laskisivatko tekstaajien kaistat turvallisuutta.

Kilpailut

Uusimmat