Juhannus tuo muutoksia juna- ja bussiliikenteeseen

15.06.2015 09:02 -

Juhannus tuo muutoksia juna- ja bussiliikenteeseen. Liput kannattaa hankki ajoissa, sillä juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta.

Juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Eniten matkustajia on liikkeellä torstaina 18.6. ja juhannusaaton aamupäivänä perjantaina 19.6. Juhannuksena matkustavien kannattaa hankkia liput jo etukäteen.

Bussiliikenne

Juhannus tuo muutoksia bussiaikatauluihin. Erityisesti juhannusaaton iltana 19.6. sekä juhannuspäivänä 20.6. vuoroja liikennöidään rajoitetusti osan vuoroista jäädessä kokonaan ajamatta. Bussien aikataulutiedot juhannuksen poikkeukset mukaan lukien saa Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi. Aikatauluhakuun kannattaa syöttää tarkka lähtöpäivä, jotta hakupalvelu osaa huomioida myös poikkeusliikenteen.

Aikataulut voi lisäksi tarkistaa puhelimitse Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm.

Junaliikenne

Juhannus vaikuttaa lähi- ja kaukojunien aikatauluihin. Keskikesän juhlan aikaan liikenteessä on myös poikkeusjärjestelyjä ratatöiden vuoksi. Junatarjontaan tulee joitakin muutoksia 15. kesäkuuta.

Juhannuksena kauko- ja lähijunat kulkevat pääsääntöisesti seuraavasti:

Torstaina 18.6. on perjantaiaikataulut Juhannusaattona 19.6. ajetaan lauantaiaikataulujen mukaan Juhannuspäivänä 20.6. on sunnuntaiaikataulut. Juhannuspäivän iltana pääkaupunkisedun lähiliikenteessä kulkee joitakin lisävuoroja

Linja-autot korvaavat junia ratatöiden takia  

Kaukoliikenteessä on poikkeusjärjestelyjä juhannuksena, koska Liikennevirasto kunnostaa rataverkkoa eri puolilla maata. Osa junavuoroista on peruttu ja osa korvataan linja-autoilla seuraavilla rataosuuksilla: Seinäjoki–Oulu, Ylivieska–Iisalmi, Kajaani–Oulu, Turku–Toijala ja Kuopio–Siilinjärvi. 

VR:n verkkosivuilta löytyy lisätietoja junaliikenteeseen vaikuttavista ratatöistä ja korvaavista kuljetuksista.

Kaukojunavuoroihin muutoksia 15. kesäkuuta      

Kaukoliikenteen junatarjontaan tulee jonkin verran muutoksia 15.6.–9.8. työ- ja liikematkustuksen kausiluontoisen vähenemisen vuoksi. Osa junavuoroista jää kesän ajaksi tauolle, vaunu- ja paikkamääriin tulee muutoksia ja viisi vähän kysyttyä junavuoroa poistuu liikenteestä pysyvästi. Tutustu aiemmin lähetettyyn tiedotteeseen 15.6. voimaan tulevista muutoksista

Juhannuksen aikatauluja, ratatöiden aiheuttamia poikkeusjärjestelyjä sekä junatarjonnan muutoksia koskevat tiedot päivittyvät VR:n verkkosivujen matkahakuun. Lisätietoja voi kysyä myös asemien lipunmyynneistä sekä VR Asiakaspalvelusta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat