Poliisin tehovalvonnassa koulujen päättymisviikonloppuna hävitettiin 2100 litraa alkoholia

02.06.2015 13:15 -

Nuorten hallusta tavattiin tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä, tiedottaa poliisi. Valvonnan yhteydessä kirjattiin 24 huumausaineisiin liittyvää rikosta.

— Tilastojen valossa tämänvuotinen koulujen päätösviikonloppu oli päihteiden käytön osalta hieman aikaisempia vuosia rauhallisempi, mikä saattaa osaltaan johtua sateisesta ja koleasta lauantaisäästä, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Viikonlopun aikana poliisi puuttui noin 850 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15 - 17 -vuotiaita, mutta joukossa oli myös valitettavan paljon alle 15-vuotiaita. Alle 15-vuotiaiden lukumäärä oli 75.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä noin 550 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa, minkä lisäksi poliisi teki 714 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille. Alkoholijuomien välitystä alaikäiselle tavattiin tehovalvonnan aikana 8 tapauksessa.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat