Heikki ”Hector” Harma: Moni ei edes tiedä minun olevan ammatiltani toimittaja

01.06.2015 21:04 -

Heikki Harman Pop eilen — toissapäivänä –ohjelma alkaa Novassa tulevana sunnuntaina 7.6. Pitkän toimittajan uran tehnyt Harma ei aio tehdä musiikkiohjelmaa luennoivaan sävyyn.

Heikki Harma kertoo Novan Samuli Väänäsen haastattelussa toimittajan ammatin olleen hänen toiveammattinsa jo lukioaikana. Ylioppilaaksi kirjoitettuaan Harma pääsi Yleisradion toimittajakursseille.

— Pääsin sitä kautta Ylelle freelanceriksi töihin jo puolen vuoden jälkeen. Myöhemmin minut vakinaistettiin ja se oli sitten siinä. Minulle oli luonnollista tehdä kahta työtä rinnakkain. Se oli päivätyö, ja taiteellinen toiminta pyöri sen ulkopuolella.

Heikki Harma kertoo uransa olevan tavallaan kahtiajakautunut, mutta kokee muusikon uran ja toimittajan uran tukevan toinen toisiaan.

—  Monihan ei välttämättä edes tiedä minun olevan ammatiltani toimittaja. Radiotyössä auttoi, että oli itse musiikintekijä. Se oli avain moneen juttuun, myöskin haastattelutilanteissa. Oli hyvä olla se musiikkitietämys olemassa, Harma jatkaa.

Pop eilen — toissapäivänä on omalla tavallaan musiikin asiantuntija-ohjelma. Harma ei kuitenkaan aio tehdä musiikkiohjelmaa luennoivaan sävyyn.

 En nosta itseäni katederin taakse luennoimaan rock-musiikin historiasta. Tämä ei ole sellaista triviaa. Minulla on työvuosien ja iän puolesta melko laaja tuntemus rock-musiikista ja sen historiasta jonnekin 90-luvulle asti. Siitä se alkaakin sitten hämärtyä tätä päivää kohti. Sikäli luontevaa, että teen tällaista retrompaa ohjelmaa. Kyllähän sitä tietoa voi jakaa ja koetella tätä aikaa, jolloin kuvitellaan kaiken maailman musiikin olevan saatavissa vähän puhelimen nappuloita näpsyttelemällä.

Pop eilen — toissapäivänä Novassa sunnuntaisin kello 10 - 11.30. 

Lue myös: 

Heikki ”Hector” Harmalle oma ohjelma Novaan: Pop eilen - toissapäivänä tekee paluun

Kilpailut

Uusimmat