Kitaralegenda Slash Novan haastattelussa: "Helsinki on mahtava rock-kaupunki ja lempibändini ovat Suomesta"

30.05.2015 12:15 -

Myles Kennedy & The Conspirators –yhtyeensä kanssa Helsingissä konsertoinut kitaralegenda Slash muisteli Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen kanssa aiempia Suomen-vierailujaan.

Bändeineen Helsingissä torstaina esiintyneelle Slashille Suomi on jo entuudestaan tuttu maa. Vuosien saatossa kitaristi on heittänyt keikkoja täällä soolobändinsä lisäksi muun muassa Velvet Revolverin kanssa ja ensimmäisen kerran mies soitti Suomessa elokuussa 1991. Tuolloin Guns N’ Roses konsertoi peräkkäisinä iltoina Helsingin jäähallissa ja herätti myös ihmetystä, sillä toisella keikoista tuittupäisenä tunnettu nokkamies Axl Rose suutahti ja käveli pois lavalta puoleksi tunniksi jättäen häkeltyneen bändin jamittelemaan keskenään.

Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa Slash kertoi, ettei tuosta ensimmäisestä Suomen-vierailusta ole jäänyt mielikuvia.

- Soitimmeko silloin siis Helsingin jäähallissa ja vielä kaksi kertaa? Minun on kyllä pakko tunnustaa, etten muista noista keikoista mitään. Toisaalta muistan kyllä sen, että olin odottanut Suomeen pääsyä, koska olin aina halunnut päästä tänne. Kaksi lempibändiäni: Smack ja Hanoi Rocks ovat täältä, joten olin innoissani.Helsinkihän on mahtava rock-kaupunki.

Vaikka Slash on ylistetty muusikko ja kaikkien tuntema tähti, suhtautuu mies omaan statukseensa rock-hierarkiassa vaatimattomasti. Leppoisa kitaristi kertoo, ettei halua edes ajatella olevansa legenda.

- Eihän tähän totu koskaan. Olen aina todella imarreltu, jos joku pyytää nimikirjoitusta tai kertoo aloittaneensa soittamisen minun innoittamanani - suurin kunnianosoitus on se, jos joku sanoo tarttuneensa soittimeen minun takiani. Se on äärimmäisen coolia. Mutta minä vaan tykkään soittamisesta ja sen työtäni, en halua ajatella, että olisin jonkinlainen tähti.

Slashin haastattelun kuulet Novan taajuudelta Samuli Väänäsen Retro-ohjelmassa sunnuntaina 31.5. kello 11. Juttutuokio kuunneltavissa myös Novan netissä piakkoin.

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat