Viisuvoittaja Conchita Wurstin menneisyys miehenä — katso videot

19.05.2015 10:22 -

Kansainvälistä huomiota ja ristiriitaisia mielipiteitä Euroviisuissa herättänyt Itävallan "parrakas nainen" Conchita Wurst on niittänyt menestystä myös miehenä kotimaassaan.

25-vuotias taiteilija on omalta nimeltään Thomas "Tom" Neuwirth. Hän nousi menestykseen Itävallassa jo vuonna 2007, jolloin osallistui kykykilpailu Starmaniaan. Thomas käytti kisassa nimeä Tom ja sijoittui lopulta toiseksi.



Kilpailun jälkeen lupaava laulaja oli mukana poikabändi Jetzt anders! -rivistössä. Yhtyeen ura jäi yhteen levyyn.



Thomas keskittyi tämän jälkeen kouluun, jossa opiskeli muotia. Samalla tapahtui muutos, sillä seuraavan kerran hän nousi takaisin julkisuuteen vuonna 2011, tosin uuden hahmon voimin. Conchita Wurst oli syntynyt.

Conchita Wurst osallistui Itävallan viisukarsintoihin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Hän sijoittui tuolloin 2. sijalle kappaleella That's What I Am. Vuonna 2013 hän voitti kisan ja pääsi edustamaan maata Euroviisuihin. Loppu on historiaa.

Wurst voitti viisut ylivoimaisesti James Bond-teemaisella Rise Like a Phoenix. Voitto oli Itävallalle ensimmäinen sitten vuoden 1966. Samalla kohuttu artisti on saanut Euroopan polvilleen ihastuksesta, vaikka häntä kohtaan on esitetty ajottain rankkaa arvostelua ja paheksuntaa.

Kilpailut

Uusimmat