Tämä yllättävä pullotettu tuote päihittää pian limut maailman suosituimpana juomana

12.05.2015 19:07 -

Terveelliset elämäntavat näyttävät kiinnostavan maailmanlaajuisesti. Virvoitusjuomien myynti jatkaa arvioiden mukaan laskuaan myös vuonna 2015.

Terveelliset elämäntavat kasvattavat suosiotaan ympäri maailmaa ja salilla käynti näyttää olevan baarivisiittiä muodikkaampaa. Trendi näkyy myös janojuomissa, sillä pullovesi päihittää pian suosiollaan jo limonadit, kertoo The Independent -lehti.

Pullotettua vettä arvioidaan myytävän 233 miljardia litraa tämän vuoden aikana. Samaan aikaan virvoitusjuomia myydään maailmanlaajuisesti Independentin mukaan 277 miljardia litraa. Vasta viisi vuotta sitten vastaava luku vedelle oli 170 miljardia litraa ja limonadeille 215 miljardia litraa.

Tiedot perustuvat Canadiean-nimisen yrityksen markkinatutkimukseen, jonka mukaan Intiassa, Kiinassa ja Brasiliassa pullovettä nautitaan jo kymmenen prosenttia aiempaa enemmän.

— Ottaen huomioon, että noissa maissa asuu liki yksi kolmannes maailman väestöstä, luku on hyvin merkittävä, kertoo Canadeanin analyytikko Fiona Baillie.

Lisäksi Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa on markkinatutkimuksen mukaan nautittu tänä vuonna prosentin verran enemmän pullovettä kuin aiemmin. Yhdysvallat on kuitenkin johtavassa asemassa ja siellä pullovettä juodaan toiseksi eniten maailmassa. Vuonna 2014 virvoitusjuomien myynti laski Yhdysvalloissa peräti 14 prosenttia. 

Kuva: Shutterstock 

(Nova/ Independent.co.uk) 

Kilpailut

Uusimmat