Raportti: Suomalaiset kuuluvat maailman huippuihin englannin osaamisessa

17.04.2015 09:38 -

EF Education First -koulutusyhtiön julkistaman raportin mukaan suomalaiset ovat englannin osaamisessaan maailmanlaajuisessa vertailussa neljän parhaan maan joukossa.

EF Education First –koulutusyhtiön raportti perustuu kielitesteihin, joita suoritti 750 000 aikuista 63 maassa.  EF EPI -indeksi kertoo englannin osaamisesta niissä maissa, joissa se ei ole äidinkieli. Suomalaiset menestyivät mainiosti sijoittuen tutkimuksessa neljänneksi. Suomea parempi englannin osaamistaso on Tanskassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Tutkimus toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Aiempiin vuosiin verrattuna suomalaisten sijoitus on parantunut.

Yritysjohtajien kielitaito keskijohtoa huonompaa

Tutkimuksen työelämää käsittelevässä osuudessa Suomi jää viidenneksi, Norjan kiilatessa neljännelle sijalle. Huomiota herättää erityisesti se, että suomalaisessa yritysmaailmassa keskijohto osaa paremmin englantia (68,44 pistettä) kuin ylin johto (62,09 pistettä).

Toimialakohtaisessa vertailussa parhaiten menestyivät konsultoinnin, lainopillisen- ja matkailualan ammattilaiset. Osaaminen oli hieman heikompaa – kuitenkin kansainvälistä keskiarvoa parempaa – energian, terveydenhuollon ja teollisuuden toimialoilla.

Lisätietoja suomalaisten tuloksista saat täältä. 

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova/ EF) 

Kilpailut

Uusimmat