Kasmirin piti totutella julkisuuteen: Kun on "imaami-lookki", niin jengi tunnistaa

04.03.2015 13:40 -

Vielä vuosi sitten Kasmir ei ollut suurelle yleisölle tuttu laulaja. Yksi kappale muutti kaiken. Huhtikuussa 2014 julkaistu Vadelmavene nousi hetkessä valtavaan suosioon, joka siivitti kolmekymppisen Kasmirin kaikkien huulille. Tähti oli syttynyt.



Heti tehtiin historiaa. Kasmirin debyytti AMK Dropout oli ensimmäinen suomalainen albumi, joka on ylittänyt kultalevyrajan pelkästään streamingmäärillään. Syyskuussa julkaistua AMK Dropout -albumia on streamattu Spotifysta reilusti yli 10 miljoonaa kertaa. Vadelmavene ylitti loppuvuodesta platinarajan (yli 5 milj. streamia) ja kakkossinkku WOWWOWWOW on ylittänyt kultarajan (yli 2 milj. streamia). Vadelmavene oli vuoden 2014 kuunnelluin kotimainen kappale Spotifyssa. Kolmossinkku Iholla on sekin jyrännyt soitto- ja kuuntelulistoilla.

 

Näin juhlistaa @kasmirvirallinen #emmavoittoa @emmagaala #kasmir #emmavoittaja #emmagaala2015 #VuodenTulokas #vuodenbiisi #vadelmavene

Video, jonka Radio Nova (Finland) (@novasuomi) julkaisi27. 02ta 2015 klo 13.09 PST

 

Vuoden 2015 Emma Gaalassa Kasmir palkittiin Vuoden tulokkaana ja Vuoden biisistä (Vadelmavene). Mies oli onnesta sekaisin! Mitä Emmojen jälkeen? Missä patsaat ovat?

- Pystit ovat ikkunalaudalla muiden erittäin mieluisten tunnustusten vieressä,  poppari kertoi Novan aamun haastattelussa.

- Se on jännä, miten niitä tuli kova ikävä, kun ne lähtivät Axlin (Axl Smith) mukana toimistoon. Olis tehnyt mieli bailata niiden kanssa. Hyvä, että joku meidän porukasta oli järkevä, Kasmir nauroi.

 

 

#vadelmavene ja @kasmirvirallinen #vuodenbiisi @emmagaala #emmagaala #kasmir

Kuva, jonka Radio Nova (Finland) (@novasuomi) julkaisi27. 02ta 2015 klo 11.54 PST

Tulokkaaksi Kasmir on jo "vanhempi" artisti. Novan aamun Tuomas, Matti ja Minna pohtivat, missä mies on ollut kaikki nämä vuodet?

- Olin hautunut hiljaa kannen alla. Olen tehnyt musaa pitkään. Mulla on ollut pari bändiä. Viime vuodet olen kirjoittanut musaa vain muille. Kasmir summaa vuosiaan musiikin parissa.

Lopulta yhteistyö Jyri Heikkisen HeavyWeight -ryhmän kanssa sai Kasmirin silmät aukeamaan ja pohtimaan vakavasti omaa tuotantoa. Aikaisemmin astetta rankempaa musiikkia laulanut Kasmir vaihtoi laulukielen englannista suomeen ja samalla oma tyyli alkoi syntyä.

- Mitä nyt kundeille käy, kun ne vanhenee? Niistä tulee lepposia, artisti nauraa.



Vadelmaveneen myötä isolle yleisölle tuntematon muusikko nousi ilmiöksi ja samalla naaman on täytynyt tottua julkisuuteen.

- Julkisuuten on ollut pieni tottuminen. Se on hurja juttu, varsinkin kun se tuli niin nopeesti. Vadelmavene julkaistiin viime huhtikuussa ja kesällä se oli jo Suomen isoin biisi. Sit kun tietysti on pieni "imaami lookki", niin kyllä jengi tunnistaa. Sen kanssa oppii elämään. Aluksi pikkasen vetäytyi kuoreen. Kyl porukka osaa antaa tilaa ja yksityisyyttä. Mä syötän niille Axlin, Kasmir nauraa.

Vadelmaveneen saama suosio oli Kasmirille outo kokemus. Miten sellainen hitti syntyy?

- Se oli hurja fiilis. Varsinkin biisinkirjoittajana. Mä ymmärrän, että jengiä kiinnostaa. Siihen ei ole ratkaisua. Me vaan tehtiin hyvien kavereiden kanssa biisi.

Kasmir tiesi tehneensä hitin, ollessaan metroasemalla.

- Mä olin Hakaniemen metroasemalla ja kolme semmosta todella vapaa-aikapainotteista herrasmiestä lähestyi mua ja kysyivät, olenko se "Hankoon" jätkä. Se oli siinä!

Kuuntele haastattelun ensimmäinen osa:



Vaikka debyytti on ollut kaupassa vasta syksystä lähtien, kyselevät kaikki jo lisää uutta materiaalia Kasmirilta.

- Me ollaan aloitettu sitä jo kirjoittamaan. Meillä on jo kolme aihioto valmiina. Me ei keretä, kun vasta ihan loppuvuodesta menemään studioon. Koitetaan tossa kesällä. Viime levykin tehtiin kesän aikana suurimmaksi osaksi. Koitetaan sit kesälläkin festareiden välissä aina painua studioon, Kasmi totetaa.

Kuuntele haastattelun toinen osa:



Kilpailut

Uusimmat