Nyt puhuu Amerikan Talentissa jatkoon päässyt suomalainen Inka - "Lähden aina mukaan täysillä"

13.07.2017 15:54 - Iiro Myllymäki - Luettu 10 393 kertaa

Inka Tiitto on tuulitunnelilentämisen maailmanmestari, joka haluaa viedä lajia Talent-kilpailussa taiteelliseen suuntaan.

Suomi on jälleen noussut esiin kansainvälisessä kykyjenetsintäohjelmassa. America’s Got Talent -ohjelman viimeisimmässä karsintajaksossa mukana kilpailemassa oli suomalainen tuulitunnelilentäjä Inka Tiitto. Tiitto hurmasi tanssillisella ilmalentelyllään kaikki neljä tuomaria ja pääsi kirkkaasti jatkoon.

Voit katsoa naisen esityksen alla olevalta YouTube-videolta. Esitys alkaa noin minuutin kohdalta.

Radio Novan Kesäiltapäivän Esko Eerikäinen sai puhelimitse yhteyden tuulitunneliesityksellään hurmanneeseen Inka Tiittoon. Voit kuunnella koko haastattelun yltä.

Tiitto ei ole lajissa mikään noviisi, vaan hän on voittanut lajista freestyle-sarjan maailmanmestaruuden vuonna 2015. Naisella on tavoitteet korkealla Talent-kilpailun suhteen.

- Ihan sama, onko kyseessä maailmanmestaruuskisa vai jokin muu. Aina lähden mukaan täysillä. Olen aika jääräpäinen, kun jotain saan päähäni, joten treenaan kovasti tällaisia varten. Tässä kisassa on mahdollisuutta lähteä viemään tätä lajia taiteellisempaan suuntaan kuin MM-kisoissa, Tiitto kertoo.

Talent-lähetyksessä nähtiin, miten ankarana tuomarina tunnettu Simon Cowellkin oli täysin häkeltynyt Tiiton esityksestä.

- En ole koskaan ennen nähnyt mitään tuollaista, Cowell kehui.

Looks like I auditioned as a singer? :D @nbcagt2017 @deemflywear

A post shared by I N K A (@inkatiitto) on

Kykyjenetsijä bongasi mukaan kisaan

Haapajärveltä kotoisin oleva Tiitto päätyi lajin pariin laskuvarjohyppäämisen kautta. Vuonna 2009 hänen ystävänsä yllytti naista laskuvarjohyppäämään.

- Sanoin hänelle, että en nyt oikein tiedä kiinnostaako minua. Hän sanoi, että ”arvasin että olet niin neiti että et lähde”. Oli pakko sitten suostua, Tiitto sanoo nauraen.

Laskuvarjohyppääjät käyttävät paljon tuulitunnelia harjoittelussaan, ja tätä kautta Tiitto sai ensikosketuksensa tuulitunnelin käyttämiseen vuonna 2011. Taustaltaan Tiitto on tanssija, ja tuulitunnelin tanssillinen hyödyntäminen alkoi kiinnostaa häntä.

America’s Got Talent -kilpailuun osallistumiseen Tiitto sai sysäyksen, kun kykyjenetsijä otti häneen yhteyttä ja tiedusteli naisen kiinnostusta osallistua ohjelmaan. Tiitto on viettänyt melko paljon aikaa Yhdysvalloissa ja jakanut suorituksistaan videoita YouTubeen, ja tämän ansiosta kykyjenetsijä oli hänet bongannut.

America’s Got Talent -ohjelmassa on vielä yksi karsintakierros ennen suoria lähetyksiä. Nähtäväksi jää, tekeekö Tiitto Saara Aallot ja selvittää tiensä ison kykykilpailun finaaliin asti.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan