Vapun reseptit: Kurpitsakeitto

27.09.2013 14:00 -

Syksyn tullen kurpitsat täyttävät kauppojen hyllyt. Uskalla kokeilla tehdä siitä keittoa, sillä se on todella samettista ja terveellistä!

KURPITSAKEITTO

n. 1 kg kurpitsaa

2 pientä tai 1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tuore punainen chili

n. 2 dl ruokakermaa

1 kanaliemikuutio tai fondikuutio tai itse tehtyä kanalientä

vettä

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Silppua sipulit ja chili pieneksi. Ole varovainen chilin kanssa, jos et halua liian tulisia, älä käytä siemeniä. Pilko kurpitsa isoiksi palasiksi. Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää kurpitsat ja pyörittele vielä hetki. Kaada päälle kanalientä tai vettä niin, että kurpitsat juuri peittyvät. Jos käytät vettä, lisää sekaan liemikuutio. Lisää suolaa ja rouhi mustapippuria. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, niin että kurpitsat alkavat hajoamaan ja soseutumaan, lisää lopuksi kerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Nauti hyvän leivän tai vaikka itse tehtyjen sämpylöiden kanssa.

- Vappu

Kilpailut

Uusimmat