Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Kurpitsakeitto
KURPITSAKEITTO
n. 1 kg kurpitsaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
n. 2 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio tai fondikuutio tai itse tehtyä kanalientä
vettä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Silppua sipulit ja chili pieneksi. Ole varovainen chilin kanssa, jos et halua liian tulisia, älä käytä siemeniä. Pilko kurpitsa isoiksi palasiksi. Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää kurpitsat ja pyörittele vielä hetki. Kaada päälle kanalientä tai vettä niin, että kurpitsat juuri peittyvät. Jos käytät vettä, lisää sekaan liemikuutio. Lisää suolaa ja rouhi mustapippuria. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, niin että kurpitsat alkavat hajoamaan ja soseutumaan, lisää lopuksi kerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Nauti hyvän leivän tai vaikka itse tehtyjen sämpylöiden kanssa.
- Vappu