Mötley Crüe –tähti paljasti totuuden taustanauhojen käytöstä: Olemme kuin Britney Spears

10.03.2014 12:30 -

Mötley Crüe –kitaristi Mick Mars kertoo tuoreessa haastattelussa bändin käyttävän keikoillaan rutkasti taustanauhoja.

On varsin yleistä, että artistit käyttävät keikoillaan taustanauhoja – genrestä riippumatta. Usein etukäteen äänitetyn materiaalin joukossa on esimerkiksi lisätaustalauluja tai vaikkapa syntetisaattorimattoja, jotka tuovat keikkatilanteessa lisäväriä livesaundiin.

Myös Mötley Crüen suhteen on jo pitkään ollut selvää, että bändi käyttää konserteissaan taustanauhoja, mutta aiemmin aiheesta kysyttäessä yhtyeen jäsenet ovat kuitenkin vältelleet antamasta suoraa vastausta.

Kitaristi Mick Mars kuitenkin paljasti vihdoin asian todellisen laidan Eddie Trunkin radio-ohjelmassa.

-  Tästä voi koitua minulle paljon ongelmia. Puen tämän nyt näin, sanon sinulle kaksi sanaa ja tiedät mikä homman nimi on: Britney Spears, Mars vastasi ja viittasi Spearsiin, jonka yltiöpäinen taustanauhojen käyttö on herättänyt rutkasti kritiikkiä.

Mars ei itse ole tyytyväinen ratkaisuun ja toivoisi tilanteeseen muutosta.

-  En pidä tästä. ’60. ja ’70-luvun bändit olivat suosikkejani, koska ne olivat todellisia. Nuo yhtyeet nousivat lavalle eivätkä näytelleet. Jos he tekivät pari virhettä, ei se haitannut. Sointi saattoi olla paikka paikoin vähän karu, mutta ei sillä ollut mitään väliä.

-  Minä voin laittaa Mötley Crüe –levyn soimaan ja soitella sen päälle päivät pitkät, en halua sitä.

Kitaristin mukaan hänen bändikavereillaan ei ole ongelmaa taustanauhojen käytön suhteen, mutta ”monet fanit ja musiikkialan ihmiset ovat kyllä huomauttaneet siitä”.

Mötley Crüe ilmoitti hiljattain laittavansa pillit pussiin ja julkisti jäähyväiskiertueen, joka käynnistyy tulevana kesänä

(Blabbermouth, Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat