Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Puurosämpylät
Jämäpuuro-sämpylät
Illalla:
3 dl puuroa, kaura- tai moniviljapuuroa (kaikki käy)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3-4 jauhoja (vehnä, sämpylä)
Aamulla:
n. 10 dl jauhoja (mukana voi olla myös leseitä ja hiutaleita)
n. 2-3 rkl öljyä
Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi yön yli kohoten. Sekoita veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää joukkoon puuro ja 3-4 dl jauhoja. Jätä kuplimaan seos yön yli huoneenlämpöön liinan alle.
Aamulla lisää jauhoja ja halutessasi vähän myös esimerkiksi leseitä. Lisää jauhoja noin desi kerrallaan, ja kun taikina käy paksuksi, upota reilusti käsi taikinaan ja vaivaa.
Lisää jauhoja niin kauan, että taikina on kimmoisaa, mutta edelleen pehmeää. Lisää öljyä ja jatka vaivaamista, öljy irrottaa taikinan käsistäsi.
Jätä taikina lepäämään liinan alle 30-45 minuutiksi ja leivo sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes niiden pinnassa ja pohjassa on väriä.
Kilpailut
Uusimmat
"Levittyy täydellisesti ja pysyy koko päivän" - testissä silmien rajaustuotteet
5 vinkkiä ikkunoiden pesuun - Marttojen ohjeilla onnistut
Paita, joka pitäisi löytyä jokaisen kaapista - ajaton klassikko, joka toimii vuodenajasta riippumatta
Kesän shortsimuoti on näyttävää ja monipuolista - mikä lookeista on suosikkisi?
Omakotitalojen hinnat laskeneet tänä vuonna - rajuin lasku painottuu tietyille alueille
Näytä lisää