Poliisin viikonloppuvalvonnassa jäi kiinni lähes 270 rattijuoppoa

09.12.2014 12:25 -

Poliisi valvoi tehostetusti rattijuopumuksia kahtena marraskuun viikonloppuna 21.–23.11. ja 28.–30.11.2014. Lopputulos olisi voinut olla tuloksien puolelta parempikin.

Valvonnassa puhallutettiin noin 94 000 kuljettajaa ja tavattiin 265 alkoholin vaikutuksen alaisena sekä 41 huume- tai lääkeaineiden alaisena ollutta kuljettajaa.

– Valvonta osoitti, että tehokasta rattijuoppovalvontaa on syytä pitää yllä, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.

Rattijuoppojen määrää liikennevirrassa tutkintaan vuosittain ns. R-tutkimuksella. Tulosten mukaan rattijuopumuksen yleisyydessä ei vaikuttaisi olevan merkittävää muutosta.

– Jokainen rattijuoppo on kuitenkin liikaa, erityisesti Valtioneuvoston asettaman liikennekuolemien kovan vähentämistavoitteen saavuttamisen näkökulmasta. Nykyinen taso tulisi puolittaa vuoteen 2020 mennessä, Risto Lammi sanoo.

Rattijuopot aiheuttavat vuosittain lukuisan määrän liikennekuolemia ja -loukkaantumisia. Risto Lammi korostaa, että yleisen liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää pitää yllä korkeaa kiinnijäämisriskiä poliisin näkyvällä rattijuopumusvalvonnalla.

Poliisi jatkaa tehostetusti rattijuopumusvalvontaa myös ensi viikon ajan.

– Poliisi toivoo, että tieto kiinnijäämisriskin korkeasta tasosta saisi ihmiset pidättäytymään ajosta alkoholin vaikutuksen alaisena, Lammi sanoo. Hän toivottaakin kaikille raitista itsenäisyyspäivän ajan liikennettä.

Kilpailut

Uusimmat