Poliisi jatkaa tehostettua rattijuoppovalvontaa viikonloppuna

04.12.2014 13:28 -

Poliisi jatkaa tehostettua rattijuoppovalvontaa viikonloppuna. Pikkujoululiikennettä valvotaan erityisesti perjantaina ja lauantaina illalla ja yöllä sekä lauantaina aamupäivällä, joka on erityistä riskiaikaa.

- Näin pikkujoulujen aikaan kannattaa ottaa varman päälle. Lasillisten laskemisen sijaan turvallisinta on valita nollalinja, poliisiylitarkastaja Risto Lammi muistuttaa.

Maistelleiden määrä liikenteessä on kasvanut parin viime vuoden aikana. Rattijuoppojen määrä on sen sijaan pysynyt ennallaan.

Poliisi mittasi rattijuoppojen määrää liikennevirrassa marraskuussa ja aiemmin keväällä. Ratsioissa puhallutettiin 104 910 kuljettajaa. Rattijuopoiksi kirjattiin 145 kuljettajaa (0,14 %). Alkoholia nauttineita, mutta alle rajan jääneitä kuljettajia oli 706 (0,67 %). 

Rattijuoppojen määrä liikennevirrassa on ollut pienin toissavuonna (0,11 %) ja suurin vuonna 1990 (0,25 %). Määrä on vaihdellut satunnaisesti eri vuosina. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ei ole osoitettavissa selkeää nousevaa tai laskevaa trendiä. Maistelleiden määrä oli suurimmillaan 1990-lkuvun lopulla (yli 1 %).

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat