Krista Siegfrids ärähti poliitikoille: "Ahdasmielisiä, julmia, kylmäsydämellisiä, suvaitsemattomia, sitä te olette"

25.06.2014 14:35 -

Helsinki Pride 2014 -viikkoa vietetään Helsingissä kuluvalla viikolla. Nuorten Pride-kummi Krista Siegfrids kannustaa kaikkia kohtaamaan rakkauden sen kaikissa muodoissa. Tuoreet uutiset tasa-arvoisen avioliittolain (aloite) hylkäämisestä lakivaliokunnassa saivat Kristan pettymään päättäjiin.

- Rakkaus on kikatusta ja naurua. Se on tekstiviestejä ja pitkiä puheluja. Se on pusuja ja hellyydeosoituskia, Krista viestittää.

- Kaikilla pitäisi olla oikeus tuntea samoin. Minä en halua olla riistämässä keneltäkään oikeutta rakkauteen, joten pelaan toisessa joukeessa. Ja meidän joukkueen mielestä rakkaus on kaunis asia, kaikissa muodoissa. Toivottavasti sinäkin levität tätä sanomaa kanssamme, niin Suomesta tulee vielä kauniimpi, Nuorten Pride-kummi kertoo.



Krista ärähti Eduskunnan lakivaliokunnan päätöksestä hylätä aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista Suomessa. Hän kirjoitti asiasta Facebook-sivuillaan.

- Surullisia uutisia Suomesta. Olen hyvin pettynyt joihinkin poliitikkoihimme. Ahdasmielisiä, julmia, kylmäsydämellisiä, suvaitsemattomia, sitä te olette.

- Rakkaus on kaunista ja on jokaisen oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi. Miksi haluatte ottaa pois ihmisten oikeuden olla onnellinen? Emmekö halua, että Suomi on onnellinen maa? Olen niin vittuuntunut juuri nyt! Mutta en aio menettää uskoa. Rakkaus selviää. Ole ylpeä ja levitä rakkautta! Hyvää Pridea!

Lue myös: 

Helsinki Prideen odotetaan yli 32 000 osallistujaa



Helsinki Pride 2014 on kerännyt kummeikseen melkoisen määrän tunnettuja persoonia:

Helsinki Pride –kummeja ovat: Iisa, Stig, Maria Veitola, Jaakko Saariluoma, Krista Kosonen, Armi Toivanen, Riku Nieminen, Arno Kotrom, Arman Alizad, Iina Kuustonen, Esko Valtaoja, Jannika B, Maija Vilkkumaa, Minttu Mustakallio, Kimmo Tiilikainen, Tommy Lindgren, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Tiia Hautala, Teemu Laajasalo, Tuija Pehkonen ja Laura Haimila.

Nuorten Pride –kummit: Jani Toivola, Diandra, Nora Rinne, Irina Vartia, Vilja-Tuulia Huotarinen, Anneli Ranta, Oona Kare, Tiia Elg, Petteri Paavola ja Krista Siegfrids.

Helsinki Pride 2014 on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma 23.-29.6. Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, mutta mukaan on tervetullut aivan jokainen, jota tapahtuma kiinnostaa.
Lue lisää täältä

(Radio Nova, Heseta.fi) 

Kilpailut

Uusimmat