Nova Stagelle saapuva My First Band: Tuleva levy voi olla meille hyvin tärkeä

16.04.2014 18:51 -

Radio Novan tämän hetken suosituimman kappaleen tehnyt My First Band esiintyy Nova Stagella 7. toukokuuta.

My First Band on soittanut yhdessä samalla kokoonpanolla ja tehnyt omaa musiikkia jo vuodesta 1998. Ensimmäinen albumi You Look So Bored julkaistiin vuonna 2009, toinen levy, Mercury&Glitter ilmestyi vuonna 2011. Ja nyt kolmas albumi Corazon näkee päivänvalon 2. toukokuuta. Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistiin Don't Break My Corazon, joka on tällä hetkellä Radio Novan soitetuin kappale.

Biisin syntytarina osoittaa kuinka kannattaa aina olla korvat auki.

– Kappale on syntynyt sen nimestä. Levyn teon aikoihin kitaristi Mikko oli Etelä-Amerikassa reppureissaamassa ja Buenos Airesilaisessa baarissa kuuli naapuripöydästä tän lauseen, joka jäi Mikolle mieleen. Lause tuli selkeästi turistin oloiselta mieheltä neidolle, joka Mikon kertoman mukaan vaikutti hyvinkin paikalliselta. Siinä oli selkeästi siis jotain epätoivoista vispilänkauppaa menossa. Biisi tehtiin kertaalleen jo levylle, jolloin siinä laulettiin muistaakseni Falklandin sodasta tai jotain muuta outoa. Mutta päätimme vielä tehdä siitä toisen, paljon tansittavamman ja keveämmän version, joka on tämä julkaistu versio, joka toimiikin kyllä paljon paremmin, kertoo yhtyeen laulaja Antti Koivula.

Uutta levyä on työstetty pitkään, ja nyt julkaisun kynnyksellä Koivula arvelee uuden levyn olevan merkittävä suunnannäyttäjä bändille.

– Jännittää kauheasti, mutta pelkästään hyvällä tavalla! Tuli jo levyä tehdessä sellainen fiilis yleisesti, että tästä jollain tavalla voi tulla meille hyvin tärkeä levy ja se onnistui mielestämme tosi hyvin. Alkoi myös tuntua siltä, että biisit ja se minkä näköistä ja kuuloista musiikkia haluamme tehdä, alkoi loksahtaa kohdilleen. Tämä kun ei ole bändeille aina mitenkään itsestään selvää. Don't Break My Corazon antaa tanssittavuudessaan ja soundimaailman puolesta ihan hyvän yleisnäytteen levyn linjasta, mutta uskoisin monille levyn kokonaisuudessaan olevan jopa aika yllätyksellinenkin englanninkielinen pop-levy. Ei taastusti jätä kylmäksi, laulaja lupaa.

Bändi nousee Nova Stagen lavalle 7. toukokuuta. Koivula kertoo radioliven jännittävän enemmän kuin normaalin keikan, jossa on suora yhteys yleisöön.

– Pidän henkilökohtaisesti Nova Stage -keikkojen kuuntelemisesta paljon ja onkin tosi siistiä päästä sinne itsekin keikalle. Radiolive on tunnelmaltaan toki erilainen, ehkä vaikeampi koska yleisöä ei tosiaan näe, mutta koska tietää jengin olevan "langanpäässä", niin tilanne sähköistyy siitä bändillä joka tapauksessa. Siitä tulee hyvä keikka.

<cms gallery "Nova Stage" "20" />

Kilpailut

Uusimmat