Pete Parkkonen kehuu uutukaistaan "helvetin hyväksi comeback-levyksi"

15.04.2014 14:31 -

Urakka alkoi kesällä 2011. Laulaa kertoo lopputuloksen olevan niin henkilökohtainen, että itsekin liikuttuu.

Parkksoen omaa nimeä kantava pitkäsoitto julkaistaan 25. huhtikuuta ja sen toinen single Mun on jo ehtinyt soida tiuhaan Radio Novankin taajuudella.

Parkkoselle tuore albumi on ensimmäinen suomenkielinen ja sen sanoituksia ovat olleet tekemässä muun muassa Kotitellisuuden riivinrauta Jouni Hynynen.

Tekstejä on Peten kanssa ollut myös Isaac Elliotin kanssa työskennellyt Joonas Angeria.

– Olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin ja oppinut paljon uutta biisinkirjoittamisesta. Siisteintä on se, että minusta on tullut paljon parempi laulamaan suomeksi. Toki kärsivällisyyttä on kolmen vuoden aikana tarvittu, mutta olen aina ollut sitä mieltä että hiljaa hyvä tulee, keroto Pete.

Liki kolme vuotta levyn tekoon on pitkä aika, mutta Parkkonen väittää, että ajan käyttö kannatti. Suosion korkeimmalta aallonharjalta ensimmäisen albuminsa First Albumin (2009) jälkeen pudonnut Pihtiputaan ihme kutsuu uutukaista rehdisti paluualbumiksi.

– Valmiita kappaleita kuunnellessa omatkin silmät ovat toisinaan kostuneet. Näitä biisejä voin laulaa ylpeästi hamaan loppuun asti. Vaikka itse sanonkin, niin on kyllä helvetin hyvä comeback-levy.

Pete Parkkonen esiintyy albumin julkaisupäivänä 25. huhtikuuta Helsingin LeBonkissa.

Psst! Pete Parkkonen esiintyi vuonna 2010 Nova Klubilla Itämeren alloilla. Katso tunnelmat risteilyisäntä Kristoffer Ignatiuksen vetämältä klubilta!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat