Ile Jokinen: Jyrki Katainen on mukava mies

08.12.2013 12:57 -

Tiistaina 10. joulukuuta alkaen kello 16.30 Radio Nova tarjoaa jälleen tunnin kestävän Puhu pääministerille -ohjelman. Studiossa Jyrki Kataisen kanssa on Ile Jokinen, joka auttaa Kataista vastaamaan kansantajuisesti esille tuleviin asioihin.

Katainen on Jokisen vieraana jo toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla kaksikko teki jo sinunkaupat.

– Olen odottavalla mielellä. On hieno juttu, että vierailu Novassa järjestyi, koska nyt kansalaiset saavat kysyä suoraan Kataiselta, meidän pääministeriltämme, mieltään painavia asioita. Jos hän vastaa liian vaikeaselkoisesti, minä puutun asiaan.

Ile Jokinen uskoo, että kansalaiset kysyvät eniten kestävyysvajeesta johtuvista toimenpiteistä.

– Varmaan nyt kun leikkuri on ollut käynnissä, vanhusten asema ja lasten asemat kiinnostavat, samoin kuin tämä sote- ja kuntauudistus. Yksinkertaistettuna säästöt ja tavallisen ihmisen arjessa pärjääminen.

Harva on päässyt tapaamaan Kataista koskaan kasvokkain tai jos on, niin korkeintaan jossakin vaalitapahtumassa. Millainen mies suomalaisten pääministeri on?

– Mukava mies. Rauhallinen mies, joka ei helposti provosoidu.

Mitä Jokinen aikoo itse Kataiselta kysyä?

– Kyllä mä ajattelin kysyä hallituksen toimintakyvystä ja siitä, miten hallitukset laitetaan jatkossa pystyyn. Nyt meillä on neljä suurta puoluetta. Miten tulevaisuuden hallitukset saadaan sellaisiksi, että ne voivat tehdä päätöksiä? Muuttuuko politiikka jollain tavalla?

Kataisen vierailun aikana puhelinlinjat ovat koetuksella, joten varmimmin kysymyksensä saa perille Radio Novan kotisivujen kautta. Vastaajien kesken arvotaan Radio Nova -lihanuijia.

Lähetä oma kysymyksesi pääministeri Kataiselle.


Kilpailut

Uusimmat