Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi suojatiepäivystäjäksi turvaamaan koululaisten matkaa!

09.08.2013 15:17 -

MLL:n Uudenmaan piiri ja alueen MLL:n paikallisyhdistykset  järjestävät viidennen kerran kouluvuoden alkaessa vapaaehtoisten voimin suojatiepäivystyksen.

Tempaukseen mukaan ilmoittautuminen on alkanut. Vapaaehtoiset päivystävät aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä. Tarkoituksena on kiinnittää aamukiireessä ajavien autoilijoiden sekä tiellä liikkujien huomio ja varmistaa lasten turvallinen kadun ylitys tarvittaessa vaikka saattamalla.

Lyhytkestoinen ponnistus ja hyvä teko jaettuna muiden vapaaehtoisten kanssa ei vie kohtuuttomasti aikaa ja vastineeksi saa hyvän mielen!

Mukana olevat MLL:n paikallisyhdistykset -ilmoittaudu ja tee hyvää!



Kolme neljästä suomalaisesta laskee suojatiettömän kadun ylityksen koulumatkojen merkittävimpiin vaaran paikkoihin. Kuusi kymmenestä mainitsee suurimpien riskipaikkojen joukkoon maantiet ilman kevyen liikenteen väylää. Neljä kymmenestä listaa merkittävimpien riskien joukkoon suojatiet, joissa ei ole liikennevaloja. Tiedot selviävät vakuutusyhtiö Ifin YouGov Finlandilla teettämästä liikenneturvallisuustutkimuksesta, johon vastasi 1005 suomalaista*.

- Kesälomien jälkeen niin aikuisten kuin lastenkin kannattaa kiinnittää erityishuomiota liikenteeseen ja kerrata liikenteen pelisääntöjä, jotta arkeen siirtyminen sujuu turvallisesti, perhetoiminnan ohjaaja Kari Koponen MLL:n Uudenmaan piiristä muistuttaa.

Nämä paikat koetaan vaarallisimmiksi koulutiellä:  

Risteykset ja tienylityspaikat, joissa ei ole suojatietä Maantiet, joissa ei ole erikseen kevyen liikenteen väylää Suojatiet, joissa ei ole liikennevaloja

Kilpailut

Uusimmat