Konttorin Annika ja Sari Lahden anime-tapahtumassa, Desuconissa

19.06.2013 12:34 - - Luettu 2 281 kertaa

Annika ja Sari vierailivat viikonloppuna Lahdessa Desuconissa selvittämässä, että mistä siinä oikein on kyse ja mitä ihmettä ne naamiaisasuiset ihmiset Lahden suuntaan menevässä junassa oikein olivat.

Desucon on harrastetapahtuma, joka keskittyy japanilaiseen animaatioon eli animeen. Tapahtuma järjestettiin Lahden Sibeliustalossa 14.-16.6.2013. Kävijöiden kiinnostuksenkohteiden joukosta löytyvät niin anime, manga, cosplay,  japanilainen musiikki, katumuoti, elokuvat, piirtäminen, Japanin perinteinen kulttuuri kuin japanin kielikin.

Osallistujat pukeutuvat useimmiten lempihahmoikseen tapahtuman ajaksi. Puvut tehdään yleensä itse tai tuttavan avustuksella, ja niiden tekemiseen käytetään valtavasti aikaa. Desuconin ohjelmaan kuuluu muun muassa anime ja manga -aiheisia luentoja, paneelikeskusteluita, työpajaohjelmaa sekä kilpailuita. Tapahtuma on käynnissä viikonlopun aikana yötäpäivää ja aktiviteetteja on kellon ympäri. Kävijät viettävät monesti koko viikonlopun paikanpäällä, ja voivat saapua pitkänkin matkan takaa viikonlopun viettoon. Tapahtumakulttuuriin kuuluvat myös miitit eli tiettyjen, monesti netissä toisiinsa tutustuneiden, harrastajaryhmien tapaamiset.

Desuconissa vierailee vuosittain valtava määrä harrastajia, ja tapahtumat myydäänkin johdonmukaisesti loppuun jo ennakkoon, tänä vuonna liput loppuivat jo alle kolmessa päivässä. Mitään muuta suomalaista animetapahtumaa ei ole loppuunmyyty yhtä lyhyessä ajassa. Tapahtuman järjestää Kehittyvien conien Suomi ry.

Sari törmäsi paikan päällä Super Mariosta tuttuun Princess Peachiin !

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat