Italiassa vanhainkoti on perheelle viimeinen mahdollinen loukko

22.01.2013 08:33 -

Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän erikoistoimittaja Jenni Merosen Italiasta, Roomasta. Keskustelua käytiin lasten- ja vanhusten oloista Italiassa, missä perhe tunnetusti keskeisempi kuin Suomessa.

Taustaa

"Lapsilta rajoitetaan pääsyä urheiluhalleihin, lomakohteisiin ja häihin Suomessa"

Turussa kaupungin toivomus lasten pysymisestä poissa Impivaaran hiihtoladuilta poiki paljon puhetta sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Onko Suomi muuttumassa lapsikielteisemmäksi? Lue lisää

Etelä-Eurooppa on paljon Suomea lapsiystävällisempi? Lapsia tehdään yhä vähemmön, joten lapsi on automaattisesti perheen keskipiste ja vanhemien, isovanhempien, tätien ja setien hellittelyn kohde. Tämä näkyy monin tavoin. Esimerkiksi lapsi on mukana vanhempien kanssa ravintoloissa, juhlissa ja harrastuksissa, miettii Roomassa asuva toimittaja Jenni Meronen.

- Perhe on tosi tärkeä Italiassa. Isovanhemmat ja lapset ovat paljon tekemisissä keskenään. Sukupolvien välinen kuilu ei ehkä ole niin suuri kuin Suomessa, Meronen kertoo.

- Vanhainkoti Italiassa on viimeinen loukko, johon ei vanhuksia yleensä haluta laittaa. Kyllä ne yritetään hoitaa perhepiirissä ja samalla isovanhemmat auttavat perhettä esimerkiksi lastenhoidossa, Jenni jatkaa.

Kuuntele Jenni Merosen raportti Roomasta:



(Radio Nova. MTV3)

Kilpailut

Uusimmat