Näin Jyrki Katainen kommentoi Turun välikohtausta - kuuntele haastattelu

23.10.2012 08:11 -

Pääministeri Jyrki Katainen kommentoi Turussa tapahtunutta välikohtausta MTV3 Huomenta Suomessa varhain tiistaina. Kuuntele lisää.

TAUSTAA
Mies lähestyi pääministeri Kataista eilen (22.10) Turun keskustan kävelykadulla pidetyssä kokoomuksen vaalitilaisuudessa. Mies veti yllättäen esiin veitsen, mutta poliisin mukaan hän ei käyttäytynyt muutoin väkivaltaisesti. Pääministerin turvamiehet taltuttivat miehen nopeasti.

- Vaalitilaisuudessa nuori henkilö tuli vastaan, otti veitsen esiin ja sitten tilanne olikin jo ohi, pääministeri Jyrki Katainen kommentoi maanantain tapahtumia.

Kuuntele:

Poliisitutkinta on kesken, joten Katainen ei halunnut kommentoida tapahtumia tarkemmin. Hän kuitenkin totesi, että turvajärjestelyt toimivat ja tilanne oli ohi nopeasti.

- En ole kovin kiinnostunut spekuloimaan tai mässäilemään tällä aiheelle sen enempää, sillä emme tiedä minkälaisia vaikutuksia tällä kunkin mielialoihin on.

Lisäksi pääministeri painotti, että suomalaisessa kulttuurissa erityisen hienoa on, että poliitikot voivat tavata ihmisiä kadulla kasvotusten.

- Kyllä suomalainen elämänmeno on kertakaikkisen hieno juttu. Minulla tässä tehtävässä, edeltäjilläni ja toivottavasti seuraajillani, on mahdollista tavata ihmiset lähellä, keskustella heidän kanssaan. Ja tämä on sellaista pääomaa mitä mosessakaan Euroopan maassa ei ole.

- Poliitikot ja ihmiset ovat kadulla, esimerkiksi vaalitapahtumissa, lähekkäin. Välillä huudetaan, välillä halataan ja välillä otetaan kaverikuvia. Tästä en haluaisi luopua.

- Olen matkustellut aika paljon ja esimerkiksi espanjalaislehden toimittaja oli ymmällään, kun kävimme läpi minkälaista poliitikon elämä Suomessa on. Saamme palautetta ihmisiltä kasvokkain mikä on tehty oikein, mikä väärin.

- Jos tätä ei olisi, lukisin virastossa papereita ja kuvittelisin elämän olevan juuri kuten papereissa kirjoitetaan.



Katso Jyrki Kataisen haastattelu täällä (Katsomo)

Pääministeri Jyrki Katainen vierailee keskiviikkona 24.10 Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana klo 7.30.

(Radio Nova, MTV3, STT)

Kilpailut

Uusimmat