Laura Närhen uutuuslevyllä maailmankuulujen ruotsalaistähtien tekemiä biisejä!

16.10.2012 19:45 -

Ensi viikolla ilmestyvältä Laura Närhen uudelta Tuhlari-levyltä löytyy kaksi biisiä, jotka on tehty yhteistyössä huippusuositun ruotsalaisen The Sounds -yhtyeen muusikoiden kanssa.

Laura Närhen Tuhlari-levyllä on kaksi kappaletta, Onnellinen sekä Varjo, jotka on tehty yhdessä The Sounds -yhtyeen Jesper Anderbergin ja Felix Rodriguezin kanssa. Närhen mukaan ruotsalaismiesten kappaleet päätyivät levylle tuottaja Matti Mikkolan kautta.

- Matti kävi kerran Jesperin ja Felixin luona Ruotsissa ja he kävivät vuorostaan kerran täällä Matin luona. He tekivät kimpassa varmaan viisi tai kuusi biisiaihota, joista kaksi päätyi tälle levylle.

- Muistan kun tulin Matin kanssa jostain palaverista, istuttiin autossa ja Matti sanoi, että "hei kuuntele - tehtiin ruotsalaisten kanssa tällainen", kyseessä oli siis levyn avauskappale Onnellinen. Monen biisin kohdalla reagoin aika hitaasti ja haluan kuunnella niitä aluksi rauhassa kotona. Tämän suhteen olin kuitenkin heti, että "tämä on tosi hyvä, tämä tehdään", Närhi kertoo.

Närhi kertoi kaksi vuotta sitten ilmestyneen Suuri sydän -debyyttilevyn julkaisun aikaan, että sooloartistiksi ryhtyminen vaati hieman totuttelua - laulaja kun oli tuohon asti tottunut olemaan "yksi bändiläisistä" Kemopetrolin riveissä.  Sooloartistin identiteetti on kuitenkin muutaman vuoden kuluessa vahvistunut.

- Se on helpottunut. Joudun kyllä välillä muistuttamaan itseäni, että olen pomo tässä, minun pitää sanoa painava sana ja järjestää asioita. Kun julkaisimme ensimmäisen soololevyni jälkeen yhden Kemopetrol-levyn, niin oli kyllä ihanaa, kun menin vain paikalle kun käskettiin, eikä tarvinnut tehdä kaikkia päätöksiä itse.

Katso musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen kanssa tehty haastattelu täältä.

Laura Närhi esiintyy livenä Tuhlari-levyn ilmestymistä edeltävänä päivänä, torstaina 25. lokakuuta Radio Novan akustisessa studiossa. Saman päivän aikana albumi kuullaan myös ennakkosoitossa kokonaisuudessaan Novan taajuudella.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat