Maanantaina tehdään radiohistoriaa - lähetys viittomakielellä

12.02.2012 10:59 -

Radio Nova ja Kuurojen Liitto tekevät yhdessä radiohistoriaa, kun kautta aikojen ensimmäinen koko yhden päivän mittainen radiolähetys tehdään viittomakielellä.

Maanantaina 13.2. vietetään Radio Novassa viittomakielistä teemapäivää ja silloin myös Radio Nova on ensimmäistä kertaa myös kuurojen saavutettavissa. Radio Novan lähetystä voi seurata viittomakielelle tulkattuna kanavan verkkosivuilla koko päivän ajan klo 6-21.

Studio viittomakielen tulkeille on jo valmis:


Päivän aikana Radio Novan kaikissa ohjelmissa tullaan liikkumaan aiheen ympärillä eri näkökulmista tarkasteltuna. Studiossa vierailee monta mielenkiintoista haastateltavaa, muun muassa viittomakielinen rap-artisti ja ulkoministeriön erityisedustaja Signmark. Vieraina on myös ihan tavallisia ihmisiä, kuten perheenisä, jonka kanssa puhutaan lapsiperheen arjesta silloin, kun perheessä on yksi, joka ei kuule. Lisäksi päivän aikana tullaan mm. kurkistamaan menestyvän nuoren naisen elämään, jolle kuurous ei ole este vaan mahdollisuus.

Viittomakielen päivä on Suomen kuurojen oman äidinkielen, suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen, juhlapäivä. Päivää vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Viittomakielen päivän viettämisen perinteen Kuurojen Liitto käynnisti vuonna 2009. Päivän ajankohdaksi valikoitui 12.2., sillä se on suomalaisen kuurojenopetuksen isän C. O. Malmin (1826–1863) syntymäpäivä.

Kuurojen Liitto on arvioinut, että viittomakieli on äidinkieli noin 4000 - 5000 kuurolle Suomessa.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat