WWF: Kansainvälinen tiikeripäivä nostaa esiin tiikerien ahdingon

29.07.2011 20:00 -

Kansainvälinen tiikeripäivä muistuttaa tiikerien kaventuvasta elintilasta ja lisääntyneestä salametsästyksestä.

Intiassa on tällä hetkellä erittäin uhanalaisia tiikereitä jäljellä 1706 yksilöä, mikä on 20% enemmän kuin vuonna 2006, selviää uudesta tutkimuksesta. Samaan aikaan tiikereiden elintila on kuitenkin kaventunut hälyttävästi ja ne joutuvat jakamaan yhä ahtaammat elinolot.

Tutkimus varoittaa tiikerien olevan edelleen uhattuina johtuen niiden elintilan pienentymisestä 12,6:lla prosentilla. Tämä tarkoittaa suuremman tiikerimäärän ahtautumista pienemmälle alueelle. Intian hallituksen julkaisemaa tutkimusta oli tekemässä myös WWF Intia.

Indonesian Sumatralla hiljattain julkaistu tieto tiikerin kuolemasta tuo esiin jatkuvan uhan. Nuori urostiikeri oli salametsästäjän ansassa viisi päivää ennen avun saapumista ja kuoli lopulta saamiinsa vammoihin. Alue, jolta tiikeri löydettiin aiemmin tässä kuussa, on jatkuvan salametsästyksestä ja puunhakkuusta johtuvan paineen alla.

Tapaus ajoittui kahdeksan kuukauden päähän historiallisesta Venäjän pääministeri Vladimir Putinin isännöimästä kokouksesta, jonka päämääränä oli luoda suunnitelma, jolla tiikerikanta saataisiin jälleen elpymään.

- Lisääntyvä salametsästys on edelleen tiikerin suuri uhka, sanoo Mike Baltzer, WWF:n Tigers Alive Initiative –aloitteen johtaja.

- Juhliessamme maailman tiikeripäivää pyydämme kaikkia maita ja niiden johtajia noudattamaan kokouksessa tekemiään sitoumuksia salametsästyksen kitkemiseksi.

Valtioiden sitoumuksia ja niiden toteutumista tullaan käymään läpi seurantakokouksessa, joka pidetään joko tämän vuoden lopussa tai vuoden 2012 alussa.

Kansainvälinen tiikeripäivä 27.7.2011

(Radio Nova, WWF)

Kilpailut

Uusimmat