Arman Alizad: Ennen tuijotin vain discopalloa ja polttelin sikareita

09.03.2011 11:00 -

Hyvän tuulinen vaatturimestari Arman Alizad on juuri toipunut pitkän tuotannon jälkeisestä henkisestä krapulasta ja on palannut harmaaseen arkeen, eli liimailemaan kankaanpaloja yhteen.

-Maailmalla kuvatun Kill Armanin jälkeen on myös mukava viettää aikaa perheen kanssa, Arman sanoo.

Vuonna 2001MoonTv:llä pyörineen muotiohjelman kautta julkisuuteen ponnistanut Vaatturimestari on saanut omista harrastuksistaan leipätyön.

-Jos en olisi silloin lähtenyt ohjelmaan mukaan niin olisi jälkeenpäin harmittanut, koska sen olisi tehnyt joku muu ja sain äänitorven, mitä olin aina halunnut.  Näin asiaa muisteli, ujoksi itseään kutsuva telkkarin virallinen turpaan ottaja Arman.

-Nyt matkailuohjelma Kill Arman on myyty 105 maahan ja taas on aikaa puuhastella räätäliliikkeessäkin.  Toki turpaan ottaminen telkkarissa on miehen julkisuuskuvaa muuttanut. Enää ei tulla kadulla kysymään puntinlahkeista vaan taputetaan selkää ja sanotaan, että ”hyvin sä vedät”, Arman kertoo.

-Juhlapukuja ja muotia olen usein kommentoinut, mutta lehtien sivuilla en sitä enää tee. Siellä on sattunut liian usein niin, että sanat vääristellään (toivottavasti sitä ei tapahdu nyt tässä). Suorassa lähetyksessä voin edelleenkin sanoa mitä jonkun pukeutumisesta olen mieltä, koska sitä ei voi kukaan enää jälkikäteen vääristellä.

Uuden aluevaltauksen johdosta on vähemmän kommentaattorikeikkaa muodin puolella, vaikka vaatturimestarin ammatissa on paljon samaa kuin kamppailulajeissa, jotka näyttelevät pääosaa Kill Armanissa. Kuinka niin?

Räätälin ammatti on maailman vanhimpia ammatteja. Ammattiin pääsyyn on olemassa vain yksi ainoa tie: Oppipoika, kisälli ja vaatturimestari. Tämä on suoraan Tähtien Sota käsikirjoituksesta, kyllä!

-kamppailulajeissa on sama kaava. Ensimmäinen vuosi pestään vessaa, ulkoilutetaan koiraa, keitetään kahvia.  Kunnes yhtenä päivänä saat ommella sen ensimmäisen napin. Wax on ja wax off, asianomaiset tietävät! Kill Arman kiinnostaa, koska stereotyyppisesti pojat ovat näistä asioista kiinnostuneita.

-Kill Arman syntyi ideasta, joka oli olemassa jo 2003 kesällä. Olisi hienoa lähteä kaukoitään kuvaamaan kamppailulajien mestareita. Pari vuotta siinä meni ja edelleen asiasta puhuttiin, jonka jälkeen asialle oli pakko tehdä jotain. Nyt on sitten olemassa matkaohjelma, jossa on Arman kokeilee eri lajeja ja lopuksi mies saa turpaansa. Sen on pakko kiinnostaa! Duudsonien Jukka on joskus sanonut, että jos jotain potkitaan munille niin kaikki haluavat nähdä sen, Arman muistelee.

-Toki matkailuohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin. esittelyssä ovat tämän hetken muotilajit ja ohjelmaa voisi kuvata myös sanoin: kulttuurihistoriallinen dokumentti kamppailulajeista, jossa kurkistetaan vuorossa olevan maan kulttuuriseen ja poliittiseen tilanteeseen.

Muotilajeista vapaaottelu nousee esille

Armanin mielestä vapaaottelun valtava, jopa räjähdysmäinen suosio johtuu siitä, koska se on mielenkiintoista että on olemassa joukko huippu-urheilijoita jotka harrastavat eri lajeja ja heidät pannaan häkkiin ja katsotaan kuka seisoo viimeisenä pystyssä. kaikki voivat osallistua, oli oma lajisi sitten ihan mikä vaan. Yksinkertaisuudessaan vapaaottelu (MMA) on yhteenlaskun summa.

UFC on yhdysvaltalainen vapaaottelu organisaatio, joka järjestää vapaaottelu tapahtumia ja Dana Whiten johdolla.  Kaikki lajit sallittuja ja säännöt ovat supistettu minimiin. Yhdysvalloissa tapahtumien ympärille on rakennettu massiivinen showkoneisto ja jotkut vaparitähdet ovat yhtä isoja kuin Hämähäkkimies tai Batman.

-Vapaaottelu suosio on jo mahdollisesti mennyt kuningas nyrkkeilyn ohi, ainakin jenkeissä. Joku asianosainen voi korjata jos olen väärässä, Arman huomauttaa.

Ei oppi ojaan kaada

Kaksi tuotantokautta matkailuohjelmaa kamppailulajien parissa ovat varmasti opettaneet ohjelman viralliselle turpaan ottajalle jotain, osaako Arman tapella?

-Osaan ainakin paremmin vältellä tilanteita, jotta en joudu tappelemaan. Nykyään tiedostan paremmin kuinka pahasti siinä voi käydä.

-Peruskunto on myös kohentunut huomattavasti. Aikaisemmin kun menin kyykkyyn, niin en päässyt sieltä enää ylös. Ruokalautanenkin on kokenut muutoksen. Sittemmin aloitettu dietti on vaihtunut pysyväksi ruokavalioksi. Liha ja kasvikset kunniaan, mutta älkää vain kantako eteeni leivoksia, koska niitä en pysty vastustamaan.

-Ennen tuijotin vain discopalloa ja polttelin sikareita. Nyt olen elämäni kunnossa. Tossu nousee korkealle ja osaan myös pari movea! Kill Armanin kaksi tuotantokautta ovat myös opettaneet nöyryyttä ja rohkeutta. Klassisen sanonta pitää paikkaansa: Kaikki kehitys tapahtuu epämukavuusalueella.

Tyhmyyttä vain neroutta?

Kill Arman on myyty 105 maahan, samalla saattaa sattua ja tulla pari lyöntiä päähän.

-Ei mua päähän lyödä, en minä tyhmä ole, paitsi että 12 kertainen maailmanmestari laittaa minut arkkuun jos se haluaa! Ohjelmassa ei kuitenkaan rikota luita, eikä aiheuteta aivotärähdyksiä. Ohjeistus on, että sairaalaankaan mua ei saa laittaa, mutta kaikki edellä mainittu huomioiden minua saa satuttaa ja heitellä ympäri dojoa…

-Rabbit filmille iso kiitos siitä, että olemme onnistuneet myymään Kill Armanin 105 maahan. Se näyttää hyvältä, kun  meillä on Mad Ventures, Duudsonit ja sitten tällainen jäbä kuka on kova siivoamaan lattioita. Tehdään töitä kivun kautta!

Harjoittelu jatkuu

Arman treenaan nykyään vain omaksi iloksi noin kolme kertaa viikossa.

-Käyn salilla painimassa ja potkunyrkkeilyssä. Tämä on ollut hyvä elämänmuutos, josta ei tahtoisi luopua, koska taidot on syytäkin pitää yllä mahdollista kolmatta tuotantokautta silmällä pitäen!

-Jos kolmas kausi tulee, on syytä luoda jälleen jotain uutta. En edes itse katsoisi samanlaista kautta kun edelliset. Tässä vaiheessa kiitos kuuluu kuitenkin kaikille katsojille, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, arman päättää salaperäisesti.

Kilpailut

Uusimmat