Kävikö Adele biisivarkaissa? Tyly syytös kurditaiteilijan faneilta

08.12.2015 20:25 -

Brittilehti Independent kertoo, että edesmenneen kurdilaulajan fanit ovat raivoissaan uudella 25-albumillaan ennätyksiä rikkovalle maailmantähdelle. Adelen uuden kappaleen Million Years Ago väitetään liippaavan turhan läheltä Ahmet Kayan 30 vuotta sitten levyttänyttä kappaletta.

Turkkilainen kurdimuusikko Ahmet Kaya levytti Acilara Tutunmak -kappaleensa vuonna 1985. Fanit ovat vakuuttuneita siitä, että 27-vuotias Adele on tarkoituksella kopioinut sävelmän omaan biisiinsä.

Kaya oli kuuluisa kurdiraustainen turkkilainen artisti, joka eli maanpaossa ja kuoli marraskuussa 2000. Independentin tavoittama turkkilainen musiikkikriitikko Naim Dilmener myönsi kuulevansa kappaleissa joitain samankaltaisuuksia, mutta huomautti, "ettei niitä ole liikaa". Hän ei myöskään usko Adelen tahallisesti kopioineen kappaletta, ja sanoo kurdilaulajan luoman melodian olleen "helposti hoksattavavissa".

Leski Gülten Kayakaan ei jaksa uskoa Adelen syyllisyyteen. Hän kuitenkin kertoi turkkilaiselle Posta-uutislehdelle, että tahallinen kopiointi olisi rikos.

Adelen levy-yhtiön edustajat eivät ole kommentoineet väitettä. Tämä ei ole hillinnyt sosiaalisessa mediassa fanien toimesta käytävää keskustelua.

Kuva: Shutterstock

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat