Löytöretkeilijä kertoi, kuinka pissi itseään silmään

30.09.2015 11:08 -

Ympäri maailmaa matkustellut löytöretkeilijä Patrick Degerman on kiivennyt vuorille, kulkenut tropiikista jäätiköille, nähnyt mitä upeampia maisemia ja eläimiä sekä kussut itseään linssiin.

Patrick Degerman jätti Novan Facebookiin kuvia, joista lupasi kertoa tarkemmin lähetyksessä Marco Bjurströmille. Yhdessä kuvista Degerman tuijottaa tuimana kameraan keltaisessa teltassa ja hänen kasvoilleen on jäätynyt jotain.

Kun Degerman oli ensimmäisellä matkallaan Etelämantereella, tuli heidän tuoda kaikki jätöksensä mukanaan pois jäätiköltä. Seuraavalle reissulle hänen ryhmänsä sai ilokseen luvan kaivaa jokaisen leirin yhteyteen yhden reiän ja hoitaa hommansa sinne. Pulmaksi vain nousi se, että oli myrsky.

Degerman lähti asioimaan tilanteessa, jossa tuulta oli 32 metriä sekunnissa. Hän yritti noudattaa purjehtijoiden ohjeita virtsata myötätuuleen.

– Mutta jos on niin kova tuuli, tulee sellainen ylöspäin vievä turbulenssi. Harvoin on tullut kustua itseä linssiin, mutta niin tuli tehtyä, Degerman nauroi.

– Mutta se jäätyi tosi nopeasti. Sitten se kaikki vain lensi hiutaleina pois.

Tästäkin huolimatta Degerman toteaa, että Etelämanner on ylitse muiden.

– Se on niin erilainen kuin muut. Missä löytyy 4,2 kilometriä paksua jäätä? Ja sen jään läpi törröttää tällaisia hampaita, 1000–2000 metriä pystysuoria seinämiä, jotka kaatuu vähän ulospäin. Ei vain löydy! Se on maailman kylmin, maailman kuivin, maailman korkein, maailman tuulisin – että revi siitä!

Degerman toimii myös puhujana. Hän oli Marco Bjurströmin vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmasarjan Tehtävä Telluksella -ohjelmassa 29.9. Kuuntele koko haastattelu alta.

Kilpailut

Uusimmat